Ergene’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmenliğini kabul edilişinin 89’uncu  yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan öğretmenler günü kutlama programı, Ergene  Belediyesi Marmaracık Kapalı Düğün Salonu’nda yapılan program ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Besim Dede tarafından gerçekleştirildi. İlçe genelinde okullar arasında düzenlenen  24 Kasım Öğretmenler Günü konulu şiir, resim, kompozisyon ve ödüllerinin verilmesiyle program devam etti.

Öğretmenlik mesleğinin ilk yıllarını yaşayan ve bu süre içerisinde mesleğe hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlerin yemin  töreninin ardından zeybek gösterisi ile  kutlama  programı sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Ergene  Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum temsilcileri, meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bugün Edilen Ziyaret Sayısı: 406 | Toplam Ziyaret Sayısı: 1351575