Ergene’de Fener Alayı Yürüyüşü

Ergene Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği fener alayı yürüyüşü ilçede bir çok vatandaşı bir araya getirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları Nuh Nuhoğlu ve Menderes Yıldız’ın yanı sıra meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi güzergahı üzerinden başlayan yürüyüş Ahmet Rıza İşbilen İlköğretim Okulunun yanındaki şölen alanına kadar devam etti. Ellerinde meşaleler ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ses, ışık ve havai fişek gösterileriyle birlikte görsel şölene dönüştü.

Karaman’ın Ermenek İlçesindeki maden faciası ile ilgili konuşma yapan Ergene Belediye Başkan Rasim Yüksel ’Sevgili Ergeneliler, hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Maden faciasında mahsur kalan işçilerimiz var bundan dolayı programı kısa tutarak bugün ki görevimizi yerine getireceğiz. 18 işçimizden 48 saati geçkin bir süredir haber alamıyoruz, yetkililer arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umarım iyi haberlerini en kısa zamanda alırız, Dualarımız onlarla’ diyerek üzüntüsünü ifade etti.