Ergene’de Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi

Ergene protokolü, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde öğle ezanı sonrası başlayan ve halkın yoğun katılım gösterdiği törende vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.

Yoğun katılımla gerçekleşen bayramlaşma törenine ,Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Çınar, Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci,  Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, Chp İlçe Başkanı Erdinç İrel, Dernek Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel vatandaşlarını tören alanı girişinde karşılarken, vatandaşlarıyla tek tek bayramlaşarak katılımlarından dolayı teşekkür etti. Tören alanında asılı olan ‘Bayramınız mübarek olsun’ afişi dikkat çekerken, kokteyl eşliğinde gerçekleştirilen törende ergene logosunun bulunduğu ikramlıklar vatandaşlara takdim edildi. Başkan Yüksel, törende elini öpen çocuklara harçlıklarını vererek, minikleri sevindirmeyi unutmadı.

Bayramlaşma törenine gelenlerin masalarını tek tek ziyaret ederek bayramlaşan Başkan Yüksel ve beraberindeki protokol, daha sonra kokteyl eşliğinde sohbet ettiler.

GELENEĞİ BOZMADI

Her bayram olduğu gibi bu bayramda dini bayramın 2.günü vatandaşlarıyla bir araya gelen Başkan Yüksel, Velimeşe’de geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşma törenini, Ergenede de devam ettirmenin mutluluğu içindeyim. Her yöreden vatandaşı içerisinde barındıran Ergene İlçesinde birlik ve beraberliğin oluşması açısından geleneklerimize ve dini bayramlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu anlamlı günün oluşmasında Ergene halkının payı büyüktür. Burada bu bayramı yaşıyorsak vatandaşlarımız sayesindedir. Bu gelenek sizlerle birlikte ve var olur, sizin sevginiz ve varlığınızla yaşatılır. Bayramlaşma törenine katılım gösteren Ergene halkına teşekkür ediyorum.’ dedi.