Ergene Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Önem Veriyor

Ergene Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

Ergene Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Önem Veriyor

Ergene Belediyesi, ‘Daha yaşanılabilir çevre, daha yaşanılabilir Ergene’ hedefinden yola çıkarak, Ergeneyi görünümüyle ve havasıyla yaşanılabilir bir ilçe konumuna getirmek için ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Ulaş Mahallesi ve Sağlık Mahallesinde ki  orta refüj alanlarına yaklaşık 200 ağaç dikimi gerçekleştiren Ergene Belediyesi, İlçenin ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyor. İstiklal İlköğretim Okulunda, polene alerjisi olan astım hastası öğrencilerin şikâyetiyle kesilen 6 kavak ağacının yerine  4 tane Ihlamur,4 tane Çınar ve 4 tane Akasya ağacı diken Ergene  Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Ağaçlandırma çalışmaları hakkında açıklama yapan Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, “İlçenin doğal elemanları olarak ön plana çıkan cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların; estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olduğunu belirtti. İlçe genelinde çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Ergene Belediyesi mahallelerde ağaçlandırma ve yeşil alan yapımı çalışmalarına devam ediyor. Yürütülen bütün bu çalışmalar neticesinde, Sağlık Mahallesinde Park ve refüjalanlarına toplam 200 adet ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir” dedi.

İnci ayrıca ağaçlandırma çalışmalarının okul ve çevrelerinde devam ettiğine vurgu yaparak ‘İstiklâl İlköğretim Okulunda şikâyet üzerine kesilen 6 adet kavak ağacının  yerine Ergene Belediyesi tarafından toplamda 4’er tane çınar, akasya, ıhlamur ağacı dikildi.Çevreye karşı duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.İlçemiz için geleceğimiz için ağaçlandırma çalışmalarımız okul bahçelerinde ve çevresinde devam edecektir.’ dedi.

İlçenin ekolojik koşullarına uyum sağlayacak ağaç türlerinin Ergene’de yaygınlaştırılacağını belirten Başkan Yardımcısı Hülya İnci, vatandaşların ilçede sağlık içinde yaşamalarına katkıda sağlayacak ağaçlandırma çalışmalarının ilçenin kentleşmesi açısından önemlidir. Ergeneyi park ve bahçeleriyle her anını yaşamaktan daha da keyif alacağınız bir ilçe haline dönüştüreceğiz’ dedi.