Ergene Kapalı Spor Salonun Temeli Atıldı

Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Velimeşe Mahallesi’nde yaptırılacak olan Ergene Kapalı Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören programına Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu, Çerkezköy, Muratlı, Hayrabolu ve Süleymanpaşa Belediye Başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ilçe halkı, öğrenciler ve basın mensuplarının  katılımıyla gerçekleşti.

Temel atma törenine teşrif eden misafirleri selamlayarak söze başlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ‘ Ülkemiz karanlık bir geceyi yaşadı. Bu geceyi hepimiz beraber yaşadık. Karanlık gecede tek yürek olarak darbe girişimine karşı koyan tüm vatanseverlere Ergene halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gecede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum’’ dedi.

Yaşanan talihsiz olayın bir daha yaşanmamasını ülkenin ve çocukların en güzel şekilde geleceğe hazırlanmasını arzu ettiğini belirten Başkan Yüksel ‘ Bugün ergene halkımız için mutlu bir gün inşa ediyoruz. Ergene ilçemizde planladığımız proje çalışmalarını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz genelinde arsa alanlarının az bulunmasından dolayı yatırım alanlarının bulunmasında sorunlar yaşamaktayız. Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi’nde yaşadığımız en büyük sorunların başında yer tahsis alanlarının oluşturulmasıdır. Yapım çalışmalarının başladığı Kapalı Spor Salonu tüm Ergene halkımız için yapılmaktadır.

Maddi olarak en büyük destek Velimeşe Mahallesi’nden gelmektedir. Zaman zaman eleştirilere maruz kalıyoruz. Projelerin Velimeşe Mahallesi’nde yapıldığı konusundaki eleştirilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü mahallelerimizin her alanında çalışmalarımız devam ederken, hangi mahallemizde projemizi hayata geçirirsek geçirelim ilçedeki tüm halkımızın yararlanma fırsatı oluşturmaktayız. Hedefimiz belediye binasını Yeşiltepe Mahallesi’nde yapmaktır. Nüfusun kalabalık olduğu ilçemizin en iyi noktasında bulunan alan üzerinde belediye binamızın yapım projesini gerçekleştirmeyi planlarken,  yer hazine arazisi olduğundan dolayı tahsis işlemlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek adına bir  başka planımız olan Yeşiltepe Mahallesi’nde bir arsamızı bekletme aşamasına aldık. Hedefimiz belli, amacımız belli halkımıza söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek tek dileğimizdir. Bu anlamda tahsis işleminin çözülmesi ile vatandaşımıza söz verdiğimiz belediye binamızı  Yeşiltepe Mahallesi’nde bugün olduğu gibi temellerini hep birlikte atacağız.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İle Ortak Projelerimiz Var

Gençlere önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 11 İlçeye 11 Okul Projesi il genelinde devam ederken, ilçemizde temeli atılan proje kapsamındaki okulumuzda çalışmalar son sürat devam etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  ‘’ Ben Sporcunun Zeki, Çevik Aynı Zamanda Ahlaklı Olanını Severim’’ sözünden  yola  çıkarak büyükşehir belediyemiz projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum ifadelerine yer veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel , Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan Ergene halkının huzurunda söz alarak yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ayrıca ‘ 2017 yılı içerisinde  Sağlık Mahallesi’nde Kültür Merkezi ve Aşevi Taziye Evi Projesi’ni hayata geçirirken; bunlarla yetinmeyerek 2017 yılında Vakıflar Mahallesinde  içinde atletizm pisti olan güzel bir futbol sahasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hizmet çalışmalarımız ilçenin dört bir yanında devam edecektir’ dedi.

Büyüklerimizi Örnek Aldık

Bizler de büyüklerimizi örnek aldık. Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan, çorlu halkına yakışır yarı olimpik yüzme havuzunu ilçeye kazandırdı. Bu anlamda  bizlerde Çorlu halkına kazandırılan yarı olimpik yüzme havuzunun ilçemize revize edilerek, ergene halkımıza da kazandırılmasını diliyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın desteğiyle projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Kapalı Spor Salonu hakkında açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Velimeşe Mahallesi 557 ada, 3 parselde yapım işine başlana  projede 10/06/2016 tarihinde 3.666. 666,00 ( Üçmilyon altıyüzaltmışaltı bin altıyüzaltmışaltı Türk Lirasi) bedelle sözleşme imzalanmıştır. Proje bünyesinde; Basketbol ve voleybol sahası, 500 kişilik tribün, bowling salonu, masa tenisi ve bilardo salonu, sauna, duş, wc, kafeterya ve yönetim alanı bulunmaktadır. Ergene halkımız için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz emeğimiz ve çalışmalarımız Ergene halkının yaşam kalitesini arttırarak gelecek kuşakların sağlam temeller üzerinde yaşam sürmesini sağlamaktır. Bizler bu anlamda çalışmalarımızı hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bugün temelini atacağımız Ergene Kapalı Spor Salonu inşaatının kazasız, belasız, öngörülen sürede bitirilmesini ve hizmete açılmasını diliyorum. Bu anlamlı günde yanımızda olan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum’ ifadelerine yer verdi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in ardından konuşmalarını gerçekleştiren Edirne Milletvekili Erdin Bircan  , Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 15 Temmuz’da yaşanan karanlık gecenin bir daha yaşanmaması temennisi ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, Ergene ilçesine kazandırılan Kapalı Spor Salonu’nun Ergene halkına hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından  kurban kesilerek dualar eşliğinde gerçekleştirilen temel atma töreninde kurdele, protokol üyeleri tarafından kesildi ve butonlara basılarak ilk harç atıldı.