Ergene’nin en modern ekmek fırını için geri sayım başladı

Tekirdağ’daki belediyeler içerisinde halk ekmek fabrikası ile üretim yaparak vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek imkanı sunan Ergene Belediyesi devreye alacağı yeni ve modern teknoloji ile donatılan fırın ile kapasitesini arttıracak.

Günlük 5 bin ekmek kapasitesi ile Velimeşe Mahallesi’nde yer alan fırında üretilen ekmekleri Ergene’nin çeşitli mahallelerinde yer alan halk ekmek satış noktalarından vatandaşlara ucuz bir şekilde ulaştıran Ergene Belediyesi şimdi de yine Velimeşe Mahallesi’nde yapılan yeni sanayi dükkanlarında saatte 2 bin ekmek üretim kapasiteli fırın için son hazırlıkları yapıyor.

Tamamlandığında Ergene’nin en modern ve en teknolojik ekmek fırını olacak olan ve ekmeğin el değmeden üretileceği fırındaki son hazırlıkları Ergene Belediye Başkanvekili Nazlı Güneş de yerinde inceleyerek EBSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Durmaz’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ergene Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında da öncü olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Sosyal donatı alanları ile bezenen Ergenemizde ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamayı da ihmal etmiyoruz. Evinde yemek pişiremeyecek durumda olanların evlerine her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı sağlamak için Ergene Belediyesi Halk Ekmek Fabrikamızda ürettiğimiz ekmekleri ucuz ve sağlıklı bir şekilde halkımıza ulaştırıyoruz. Şimdi de son teknolojinin kullanıldığı modern fırınımız için hazırlık yapıyoruz. Yeni fırınımızda hem kapasitemizi arttıracağız hem de el değmeden ekmek üretimi sağlayacağız” dedi.

Yeni halk ekmek fabrikası sayesinde daha fazla ailenin sofrasına konuk olacaklarını ve daha fazla ailenin bütçesine katkı sağlayacaklarını kaydeden Başkan Yüksel, “Yeni ve modern tesis hem vatandaşların aile bütçesine katkı sağlayacak. Hem de yeni istihdam alanı oluşmasına vesile olacak. Yeni ekmek fırının devreye alınması ile birlikte mevcut satış noktalarımızın da kapasitesini ve sayısını arttıracağız. Ergene’nin tüm mahallelerinde halk ekmek satış noktaları kurulacak. Yeni halk ekmek fabrikamızı en kısa sürede tam kapasite ile çalışır hale getireceğiz” diye konuştu.