Ergene’de çöp konteynırları yenileniyor

Daha güzel bir Ergene için çalışmalarını titizlikle sürdüren Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçedeki çöp konteynırlarını ve çöp kovalarını estetik görünüm ve sağlık açısından daha iyi bir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Bir yandan rutin çöp toplama faaliyetini yapan diğer yandan periyodik aralıklarla çöp konteynırlarını dezenfekte eden Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kontroller yaparak kapakları arızalanan, tabanlarından kirli su sızdıran, çürümeye yüz tutmuş ve deforme olmuş çöp kovalarını yerinde tespit ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesine alınan çöp konteynırları tadilatları yapıldıktan sonra yeniden boyanıyor ve alındığı yere geri bırakılıyor. İhtiyaç duyulan alanlara yeni çöp kovaları da koyan ekipler, tadilat edilemeyecek durumda olan çöp konteynırlarını ise yenileri ile değiştiriyor.

Sevgi kenti Ergene’mizde halkımız için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ekiplerimiz, Ergene’nin tüm mahallelerini, caddelerini, sokaklarını karış karış geziyor, sorunlu çöp konteynırlarını yerinde tespit ediyor. Okul önleri, cami önleri, servis durakları, meydanlar gibi kalabalık yerlerde bulunan çöp konteynırlarının kontrollerini daha sık gerçekleştiriyor, ihtiyaç anında müdahale ediyoruz” dedi.

Çöp konteynırlarının tadilatlarını belediye imkanları ile yaparak ciddi manada tasarruf elde ettiklerinin de altını çizen Başkan Yüksel Ergene halkına hizmet için mesai kavramı gözetmeden çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.