Ergene Sosyokültürel Tesis Cemevi ve Aşevi Açıldı

Sosyal belediyecilik alanında örnek projelere imza atan Ergene Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ergene’ye kazandırılan Ergene Sosyokültürel Tesis Cemevi ve Aşevi (Ergene Cemevi) açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Sağlık Mahallesi’nde yer alan Ergene Cemevi’nin açılışına Ergene Kaymakamlığı görevine de vekalet eden Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Milletvekilleri Enez Kaplan ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cem Vakfı Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin, Cem Vakfı Ergene Şube Başkanı Volkan Işıklı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Mutluyuz, Gururluyuz”

Açılış töreninde konuşan ve tarihi bir projeye imza attıklarının altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bugün tarihi bir projeye hep beraber imza attık. Bu projeyi bölgemize kazandırmış olmasından ötürü büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sonuçta burada büyük bir emek var. Bu emeğin sonucunda bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde bu projeyi hayata geçirdik ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz o yüzden mutluyuz, gururluyuz” dedi.

“Vatandaşımız Ne Emrediyorsa Onu Yapıyoruz”

Görevde bulunduğumuz 8 yıllık süre zarfında büyükşehir belediyemizle el ele vererek tarihi projelere imza attık, atmaya da devam ediyoruz diyen Başkan Yüksel, “Büyükşehir belediyemiz 11 ilçeye 11 okul projesini hayata geçirdi, bizler de ilçemizde eğitime destek vermek adına kreş projemizi hayata geçirdik. Yine alt yapı sorunumuzu çözmek için Sağlık ve Yeşiltepe Mahallerimizde 100 kilometre içme suyu, 120 kilometre kanal yapıldı. Biz de akabinde ilçemizde 200 kilometre yol projesine imza attık. Vatandaşlarımız ne istiyorsa, ne emrediyorsa biz onları hayata geçirdik” diye konuştu.

“Büyükşehir Belediyemizden Ergene İçin İki Şey İstiyoruz”

Başkan Yüksel ayrıca, “Ben büyükşehir belediye başkanımızdan ilçemize iki şey istiyorum, sadece iki şey. Yeşiltepe Mahallemize kapalı spor salonu, yine Allah kısmet ederse projesi tadilat gören yaşlı bakım merkezi ve engelli merkezini çok ivedi bir şekilde istiyor ve bekliyoruz. Ergenemize hep beraber kazandırmak istiyoruz. Tabii ki bundan eminiz, başkanımızın bizi kırmayacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar kırmadı kendisine ve tüm daire başkanlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ergene Belediyesi 6 Ayda 6 Proje Açtı

Bizler de yılbaşından bu yana 6 ayda 6 büyük projemizi hayata geçirdik diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “10 Ocak’ta biliyorsunuz Atatürk evini hayata geçirdik. 14 Şubat’ta Ergene Göl Restaurantımızı açtık. Mart ayında Şehitlerimizi unutturmamak adına Seyit Onbaşı heykelimizi, kütüphanemizi kazandırdık. Esenler Mahallemize güzel bir düğün salonu inşa ettik. Bizler her zaman gençlerimiz için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Vakıflar Mahallemizde çok güzel bir sosyal projeyi, spor kompleksini hep beraber hizmete açtık” dedi.

“Vatandaşımız Bize Görev Verdi, Onlara Layık Olmaya Çalışıyoruz”

Başkan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz Ergene Belediyesi sosyal anlamda öncü olmaya devam ediyor, Velimeşe Mahallemizde Önerler yolunda 35 dönüm lavanta bahçemiz ve 25 dönüm çilek bahçemiz vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Tüm vatandaşlarımızı dalından çilek yemeye bekliyoruz. Vatandaşımız bize görev verdi bizler de onlara layık olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Biz hep beraberiz, biriz, beraberiz, canız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Kadir başkanımıza, ekibine, daire başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve tüm emeği geçenlere, muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ergene Cemevi açılış töreninde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Enez Kaplan ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, Cem Vakıf Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin ile Cem Vakfı Ergene Şube Başkanı Volkan Işıklı da birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Ergene Cemevi’nin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri verildi.

Ergene Cemevi 3 Kattan Oluşuyor

Bin 780 metrekare inşaat alanına sahip Ergene Sosyo-Kültürel Tesis, Cem Evi ve Aşevi; bodrum, zemin ve normal kat olmak üzere 3 kattan oluşuyor. Zemin katta aşevi, mutfak, gıda deposu, bay-bayan-engelli tuvaletleri, çok amaçlı salon, bay-bayan abdesthane; birinci katta etkinlik alanı, 2 adet idari oda, kütüphane, 2 adet derslik, bodrum katta ise; cenaze yıkama, morg, bay- bayan mescit ve teknik alanlar yer alıyor.