Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene’ye Yeni Bir Kalıcı Eser Daha Kazandırdı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene halkına vermiş olduğu yeni stad sözünü yerine getirdi ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Ergene Belediyesi Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadyumunun açılışını yaptı.

2022 yılının ilk altı ayında Ergene’de altı yeni projenin açılışını yapacaklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüm dediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Ergene halkına vermiş olduğu bir sözünü daha yerine getirerek Ergene Belediyesi Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadının açılışını gerçekleştirdi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ocak Ayında Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesini, Şubat ayında Ergene Belediyesi Göl Restaurant ve Düğün Salonunu, Mart ayında Seyit Onbaşı Park ve Kitap Kafeyi, Nisan ayında Ergene Belediyesi Esenler Çok Amaçlı Düğün Salonunu ve son olarakta Ergene Belediyesi Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadyumunun açılışını gerçekleştirdi.

Vakıflar mahallesinde gerçekleşen açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, CHP Ergene Kadın Kolları Başkanı Emine Gakçıi CHP Ergene Gençlik Kolları Başkanı Özcan Güler, İyi Parti Ergene İlçe Başkanı Sadi Ersöz, Ergene Deva Partisi İlçe Başkanı İsa Kalaycıoğlu, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları Yüksel Baydarlı, Mehmet Cebeci, Ayça Albayraktar, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, Dernek ve Oda Başkanları, Mahalle muhtarları, STK’lar ve binlerce vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Atamızın Türk gençliğine emanet ettiği bir büyük bayramımızı daha çok büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinin çok önemli noktalarından biridir. Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletini yine dünya üzerinde varlığı hür bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve Türk milletini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır diyen yüce önder yediden yetmişe tüm Anadolu ile her insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa yokluğa rağmen bu mücadelede Türk milleti başarı elde etmiştir. Atatürk en büyük eserim dediği Cumhuriyeti, Demokratik, Laik, Sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk Gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Atasının emanetine Cumhuriyetine sahip çıkacak onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan iyi eğitim almış teknolojik kabiliyeti ile donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bugün bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa bunu borçlu olduğumuz büyük önder Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyorum. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşku ile kutluyorum” dedi.

Sporun ve Sporcunun En Büyük Destekçisiyiz

Sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olduklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Birazdan açılışını yapacağımız Ergene Belediyesi Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadımız bizim gençlerimize verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Bedenen ve ruhen sağlıklı, fikri ve vicdanı hür bir gençlik yetişmesi için her zaman her konuda Ergene gençlerinin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu durum hizmetlerimizde bizi en çok mutu eden bir konudur. Biz biliyor ve inanıyoruz ki gençliğimize yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Spor kulüplerimize yaptığımız destek ve yatırımlar belediyemizin imkanları dahilinde devam edecektir. İlçemizde ki spor kulüplerimizin başarılarından mutluluk duymaktayız. Ergeneli gençlerimizin Ergene’mize kazandırdığımız bu güzel tesislerden azami şekilde faydalanarak büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum.  Vakıflar mahallemize kazandırdığımız bu eserin inşaat sürecinin başından sonuna takipçisi olan meclis üyemiz sevgili büyüğüm Mülayim Bedir abime huzurlarınızda ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ergene Belediyesi Vakıflar 19 Mayıs Gençlik stadının çocuklarımıza, gençlerimize, Ergenemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in açılış konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüde konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri,  spor kulüplerinin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti. Kortej yürüyüşünün ardından teşekkür plaketleri ve madalyalar takdim edildi. Programın sonunda Vakıflar Futbol Kulübü Veteranlar müsabakası gerçekleşti.