Kahraman Gazilerimiz Ergene’de Anıldı

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazilik unvanının verilişinin 93. Yıl dönümü ile  19 Eylül Gaziler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yılda Ergene’de düzenlenen törenle anıldı.

Marmaracık Mahallesi’nde gerçekleştirilen anma törenine Ergene Kaymakam vekili Muhammet Emin Nasır, Belediye Başkan Yardımcıları Nuh Nuhoğlu, Menderes Yıldız ve Hülya İnci,  İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Ekinci, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Erdem, Hava Savunma Yüzbaşı Cem Erkut, Garnizon Komutanı Temsilcisi Ramazan  Kızılsert’in yanı sıra  okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Ergene Belediye Başkanlığı ve Kor- Savaş Derneği Ergene Şubesi’nin çelenk sunumu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten Kor- Savaş Derneği Üyesi Mehmet Özmen’in konuşması ile devam etti. Özmen ‘ 19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyan , aziz milletine vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir çoşku ile yaşıyoruz. Gururla taşıdığımız Gazi unvanı, Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. ‘Gaziler Günü’ olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gazi Derneği’nin de kuruluş günüdür. Tüm Gazilerimiz adına, ebedi Başkomutanımız M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim’ dedi.