Ergene Belediyesi’nden Sokak Hayvanları Açıklaması

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Ergene Belediyesi, hizmet çalışmaları kapsamında sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Ergene Belediye Başkanlığı çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarının barınak ihtiyaçlarından beslenme ve su odaklarına kadar pek çok alanda hizmetlerine devam ederken, sosyal sorumluluk projeleriyle çok sayıda hayvan severin desteğiyle sokak hayvanlarına yönelik projelerin hayata geçirilmeye devam edeceği bilgisini kaydetti.

Ergene Belediyesi Sorumlu Veteriner Hekim Ahmet Sezer, son günlerde çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada gündeme gelen Ergene sınırları içerisindeki sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmaların yetersizliği ve  gerekli hizmetlerin yapılmadığına ilişkin bilgilere açıklık getirdi.

Ergene Belediye Başkanlığı bünyesinde sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirilen proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren Ergene Belediyesi Sorumlu Veteriner Hekim Ahmet Sezer ‘ Ergene de hayata geçirdiğimiz bilgilendirme  toplantılarını  gerçekleştirdiğimiz her çalışmada sokak hayvanlarına sahip çıkmak adına hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz. Haykonfed, Marmarafed, yerel örgüt Dohas ile koordinasyon eşliğinde yapılan toplantıların ardından barınak arazi seçimi ve tahsisi, barınak projesinin startı verilmiştir.  İlçemiz sınırlarında sokaklara yerleştirilen su ve beslenme odakları yerel hayvan severlere zimmetlenerek düzenli olarak mama ve su tedariğini yerel gönüllülerimiz ile koordinasyon halinde su ve mama odaklarının periyodik bakımları yapılmaktadır. Çalışmalar neticesinde Kedi Evi popülasyonuna uygun olarak Ergene ilçesi Marmaracık yapay göletine montaj aşamasına gelirken;  Ergene İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katkılarıyla alınan kuduz aşıları barınak arazisindeki belediyemizin sahip çıktığı sokak hayvanlarına Çorlu Hayvan Hakları platform üyelerinin tut getir katkılarıyla 66 sokak hayvanımıza kuduz ve uyuz aşısı uygulanmıştır.

Doğa ve Hayvan Severler Derneği ile Veteriner işleri olarak ileri derecede uyuz ve tedaviye muhtaç onaltı (16) sokak hayvanlarının video kayıt eşliğinde teslim alınmış olup kondüsyonlarını bağışıklık sistemleri güçlendirilip ve gereken tedavileri başarılı şekilde yapılmış olup sosyal medya aracılığı ile ilanları açılarak sahiplendirmeleri amaçlanmaktadır. Tedavi süresince 2 tanesi Aydın iline tedavilerinin devam edeceklerini beyan eden Hayırsever’e Tutanak eşliğinde DOHAS Başkanı Marmarafed Y.K. Üyesi ,Haykonfed üyesi Gönül Sönmez nezaretinde sahiplendirilmiştir ’dedi.

Sezer ayrıca ‘Yemek ihtiyaçlarının düzenli olarak toplanarak sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanmaktadır. Sokak hayvanlarının yıllardan beri kontrolsüz ürediği ve popülasyonun bakanlık yetkilileri nezaretinde sayım yapıldığı bölge besleme ve su odaklarımızı yerleştirdik ve her gün bölgemizde yol güzergahımızda bulunan Ergene Garnizon Komutanlığı, Derya Catering, Colins, Vatan Hastanesi, Medianka Hastanesi’nin yemek kazanlarında kalan tüketebilir gıdaları tarafımıza teslimi yapılmaktadır.

Haykonfedin tüm Türkiye  çapındaki Carefoursalar ile yapmış olduğu protokole istinaden yetkilendirilmiş yerel gönüllüler tarafından tüketim süresi yaklaşan ürünleri tarafımıza teslimi yapılırken, her gün yemek ve su odaklarına 600kg civarında kazanlarda kalan kullanıma uygun yemekleri haftanın 7 günü Ergene Belediyesi göreve başladığı günden bu yana kesintisiz yemek taşımaya devam ediyoruz.

Çorlu Hayvan Hakları Üyeleri ile barınak bölgesinde bulunan 3 beslenme bölgesinde katılım sağlamak isteyenlere barınak arazisine servis aracı ve mama desteğini  Ergene Belediye Başkanlığı üstlenmiştir. Çorlu Hayvan Hakları Platformu Üyeleri tarafından sahiplendirilen bölgemizdeki hayvanlarımıza pet nakil aracı ve mama desteğini tutanak eşliğinde tarafımızca yapılırken, ulaşan ihbarları da cevaplandırarak anında müdahale ve tedavi prosedürü  bastırılmaktadır ’ ifadelerine yer verdi.

Son olarak Ergene Belediye Başkanlığının doğal yaşam ve çevreci anlayışının benimseyerek Çevre ve Doğal yaşam alanlarının desteklediği ortadadır diyen Veteriner Hekim  Ahmet Sezer, çalışmalarımız ve projelerimizle birlikte ekolojik dengenin korunmasını ve doğal yaşamı desteklemeye devam edeceğiz’ dedi.