Ergene Belediyesi Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyor

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği projelerle farkındalık yaratan Ergene Belediye Başkanlığı, daha iyi bir gelecek ve daha temiz  çevre için Cumhuriyet Mahallesi’nde ilçemiz güzelleşiyor etkinliğini gerçekleştirdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ‘Çiçek Gibi Ergene İçin Cumhuriyet Mahallesi Kapısının Önünü Süpürüyor, İlçemiz Güzelleşiyor’ etkinliğine Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, Ayça Çevikelli, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Abdullah Çatal, Özel Kalem Müdürü Doğan Durmaz’ın  yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen etkinlikte vatandaşlara süpürge, faraş ve ibrik dağıtımı yapılarak belirlenen sokak üzerinde yollar süpürülerek farkındalık yaratılırken, günün temsili olarak menekşe çiçek dağıtımı da yapıldı.

İlköğretim öğrencilerinin de katıldığı  etkinlikte temiz çevrenin önemine vurgu yapılarak en başta sıralarının, sınıfının ardından sokakların temiz tutulması gerektiği bilgisi kaydedildi. Belediye Başkan Yardımcıları tarafından öğrencilere hediye takdiminde bulunurken, geleceğin teminatı olan çocukların bilinçlilik gösterirlerse yarınlarımıza umutla bakmaya devam edeceğiz mesajı verildi.

Programın sonunda çevre için sorumluluklarını yerine getirerek, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak adına kendi çabalarıyla 500 kg geri dönüşüm atığı toplayarak çevre duyarlılığı gösteren Ali ve Mustafa Fettahoğlu kardeşlere plaket takdim edildi.

Daha Temiz Bir Çevre İçin ‘ File Torba’ Dağıtıldı

Etkinlikler kapsamında gün içerisinde vatandaşlara farkındalık yaratmak için projelerini gerçekleştiren Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ' Yeşiltepe Mahallesi Çarşamba Pazarı alanında vatandaşlara file torba dağıtımını gerçekleştirdi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in de katıldığı etkinlikte amacımız toplumda file torba kullanımının bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmaktır. Gelecek nesilleri bilinçlendirmek ve toplumda çevre bilincini oluşturma hedefindeyiz. Projemize destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.