Ergene Belediyesi’nden Anneler Günü Kahvaltısı

Ergene Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi  işbirliğinde düzenlenen ‘Anneler Günü’ etkinliğinde bini aşkın anne ve çocuk sabah kahvaltısında bir araya geldi. Mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanan kutlama programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anneler günü kahvaltı etkinliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli, Menderes Yıldız , Ergene Knet Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nihal İşbilen  siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından  günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı  Rasim Yüksel ‘ Anneler bizim baş tacımızdır. Annemiz, bizi dünyaya getiren, yaşamı boyunca da bizim en büyük destekçimiz olan bir bakıma hayatımızdaki mucizedir. Analarımız dilimizin öğreticisidir. Hayatı bize tanıtanlardır. Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep anamızın bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir. Anaların çocuklarına sevgileri karşılıksızdır’ dedi.

Yüksel ayrıca ‘ Gerçek sevgi ve merhameti görmek isteyenler annelerimize bakmalıdırlar. Onların her bakışında sevginin ayrı bir yanı keşfedilir. Çünkü sevgili annelerimiz için ne yapılsa azdır. Sadece bugün değil de her gün annemize onu sevdiğimizi hissettirelim. Bu güzel Pazar sabahında düzenlemiş olduğumuz bu kahvaltıya katılarak kahvaltımızı güzelleştiren herkese, tüm annelere teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Program alanında masaları tek tek gezerek kadınların anneler gününü kutlayan Belediye Başkanı Rasim Yüksel,  etkinliğe katılanlara karanfil  ve ‘Canım Annem’ yazılı mutfak önlüğü hediye etti. Program kapsamında  düzenlenen kahvaltı etkinliğinde ‘ En özel Anne Bizim Annem’ yarışmasına katılan  annelere Yılın Annesi plaketi takdim edilirken, eğlence ile sonlanan programa gelen katılımcılar gönüllerince eğlenerek keyifli bir gün geçirdiler.