Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, Dulovo Festivalinde

Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, kardeş şehir Dulova kentinde  düzenlenen 2. Türk Folklor Festivaline katılmak üzere Bulgaristan’a giderek ziyaretlerde bulundu.

Tunahan Derneği’nin 1. Yılı olması vesilesi ile düzenlenen programa Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu’nun yanı sıra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve çok sayıda dernek üyeleri festivale katılarak etkinliğe destek verdi.

Festival hakkında açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Nuhoğlu,Tunahan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Güner Hakkıya teşekkürlerini ileterek, Bulgaristan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında kalıcı dostlukların sağlanması ve güçlenmesini sağlayan en etkili yöntemin kültürel alanda düzenlenen etkinlikler olduğunu ifade ederek, ‘Kültürünü Tanı Kendini Bul’ sloganıyla düzenlenen festivalin amacına uygun gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Bulgaristan Türkleri ve Adım Adım Türkiye Proje çerçevesinde düzenlenen Türk Folklor Festivali; Varna, Rusçuk, Silistre, Eski Cuma İllerinin değişik köy ve şehirlerinden gelen halkoyunları ekiplerinin gösterileri katılımcılara görsel şölen yaşatırken, gösterilerin yanı sıra yerli şairlerin eserleriyle muhteşem bir şiir dinletisi ziyafeti verildi.

Tunahan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Güner Hakkı’nın katılımcılara vefa ve teşekkür plaketi vermesiyle etkinlik programı sona erdi.