Ergene’de Geri Dönüşüm İçin Kumbaralar Kuruldu

Ergene Belediyesi, elektronik  aletleri ve pet şişeleri geri dönüşüme kazandırıyor.

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçeyi sağlıklı bir çevreye kavuşmak adına vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirirken; çevreyi korumak adına geri dönüşüm malzemelerinin kumbara yöntemiyle toplanmasının da startını verdi.

Geleceğin çevreyi korumakla mümkün olacağı inancıyla çalışmalarını yürüten Ergene Belediye Başkanlığı,  görüntü kirliliği oluşturan ve doğada uzun süre kaybolmayan elektronik aletlerin ve  pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılmayı hedeflediklerini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri ‘Ambalaj Atık Yönetim Planı kapsamında Yeşiltepe Mahallesi Tonguçlar Camii önünde bulunan alana plastik şişe toplama kumbarasının konumlandırdık. Daha önce aynı güzergah üzerinde monte edilen elektrikli ve elektronik atık toplama kutusuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bizler de hizmet çalışmalarımız kapsamında şişe toplama kumbarasının yerleştirmesini de yaptık. Vatandaş duyarlılığının artarak devam edeceği anlayışıyla projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz’ ifadelerine yer verdi.