Ergene’de İlköğretim Haftası Kutlandı

2014 - 2015 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ‘ İlköğretim Haftası’ heyecanı Ergene’de yaşandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan İlköğretim Haftası etkinlikleri Velimeşe Atatürk İlkokulunda hazırlanan programla devam etti. Programa Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Ergene Belediye Başkanvekili Yüksel Baydarlı, devlet erkânlarının temsilcileri, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından İlköğretim Haftası programının açılış konuşmasını yapan Velimeşe Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Başak Arman ‘ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hayırlı bir evlat olma yolu ancak iyi bir eğitim ve öğretimden geçer. Eğitim camiası ve velilerimizle birlikte 2014- 2015  eğitim ve öğretim yılının başlamasının heyecanı içindeyiz. Öğrencilere ve ailelere huzurlu ve başarılı eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyorum’ ifadelerini kullandı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem ise; Eğitim sistemiyle fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireylerin yetiştirilmesini amaçlamaktayız. Hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı bir şekilde hazırlayabilmektir. Velilerimizin görevi öğrencilerimize, okulumuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Yeni eğitim – öğretim yılının ilçemize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve dans gösteriyle sergilendi. 4. Sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan bir grup öğrenciye ‘Okulumuza hoş geldiniz’ çiçeklerini verdiler.

Törenin sonunda 2013- 2014 Eğitim Öğretim yılında okuma yazma kursuna katılıp başarı ile tamamlayan velilere sertifikalarını vermek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Belediye Başkanvekili Yüksel Baydarlı ve Velimeşe Başçavuş Komutanı Gültekin Köybaşı’nın sertifikaları takdim etmesiyle program sona erdi.