Masal Parkı, 23 Nisanda Hizmete Açıldı

Masal Parkı,  23 Nisanda Hizmete Açıldı
Masal Parkı, 23 Nisanda Hizmete Açıldı

Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Ergene’deki çocuklara hediye edilmek üzere bir süredir yapım çalışmaları sürdürülen Masal Parkı, 23 Nisan Cumartesi günü bayram töreninin ardından hizmete açıldı.

Yeşiltepe Mahallesi’nde inşa edilen Masal Parkın açılış törenine Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak , Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli, Menderes Yıldız, Nuh Nuhoğlu,  belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil topum kuruluşları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizler Geleceğimiz İçin Çalışıyoruz

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Geleceğimizin temelini oluşturan çocuklarımız adına bugün  iki mutluluğa şahitlik ediyoruz. Bugün iki bayram sevinci yaşarken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bugünü yarınların geleceği çocuklarımıza bıraktı. Bizlerde onları önemsediğimiz için bu güzel masal kahramanlarıyla donatılan parkımızı yarınlarımızın geleceği çocuklarımıza hediye ediyoruz. Bizler çocuklarımız için geleceğimiz için çalışıyoruz. Gençlerimizi öğrencilerimizi önemsiyoruz. Yeşiltepe’de öğrencilerimize okul inşaatının başlayacağı müjdesini buradan açıklarken, protokol yapılmasıyla birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Sağlık Mahallesi’nde okulumuzun temelleri atıldı’ dedi.

Yüksel ayrıca, ‘Bizler halkımızı önemsiyoruz, Ergenemizi önemsiyoruz. Yarınlarımızın geleceği için her daim ileriye bakarak hedef ve çalışmalarımız arttırarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Bizim seçilmeden önce hayallerimiz, hedeflerimiz vardı. Ergenemizde hedeflediklerimizi tek tek hayata geçirmek adına Ergene halkının hakkettiği hizmeti almasına adına proje çalışmalarımız devam edecektir. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nde alt yapı sorununu kalıcı çözüme ulaştırmak adına çalışmalar başladı. Zaman zaman su ve elektrik kesintilerinin yaşandığını görüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını diliyor, 1 yıl sonra kalıcı çözümlerle daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürüleceğine inanıyorum’ ifadelerine yer verdi.

Kadir Albayrak’tan İçme Suyu Müjdesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ‘ 23 Nisan, Büyük Önder M. Kemal Atatürk’ün  Kurtuluş Savaşını başlattığı ve yönettiği  TBMM’nin kuruluş yıl dönümüdür. 96. Yıl önce yakılan meşale Ebedi Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün  yaktığı meşale Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece var olacaktır.  O meşale bizim tarafımızdan gönüllerimizle fikirlerimizle onun ışığı altında devam edecektir’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ayrıca ‘ Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi İçme Suyu ihalesinin yapıldığını ve  4 Mayıs’ta temel atma törenin yapılacağının  müjdesini halka duyururken, bütün çalışmalarımız sonucunda kazanan Tekirdağ olsun, kazanan halkımız olsun, kazanan Ergene olsun’ ifadelerine yer verdi.

Çocukların  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise güzel ve anlamlı günde hitap etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederken ‘ Ergenemizin gelişmeye muhtaç bir kenttir. İlçemiz güzel yatırımlar alıyor.  Göçün getirdiği sorunları yaşayan Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi’nin yol ve su sorunun yanı sıra ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirecekleri mesire alanlarına da ihtiyaçları vardır. Her şeyin Egene için iyi gittiğini düşünüyorum ve çalışmaların hayata geçirilmesine vesile olan herkesi kutluyorum’ ifadelerine yer verdi.

Milletvekillerinin  günün anlam ve önemini belirten  konuşmalarının ardından protokol üyeleriyle birlikte çocukların kurdeleyi kesmesiyle Masal Parkı’nın açılış töreni gerçekleşti.

Masal Parkını ziyaret eden protokol üyelerine  yapılan çalışmaları anlatan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, engellilerinde düşünüldüğü park alanında onlar için salıncak yapısının oluşturulduğu bilgisini aktarırken; 7’den 70’e herkesin keyifli bir zaman geçireceği park alanını halkın hizmetine açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Mini konser eşliğinde yapılan park açılışında sporcuların her daim destekçisi olan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Masal Parkı içerisinde kurulu olan basketbol sahasında oynayan sporculara başarılar dilerken, hediye takdim etmeyi de ihmal etmedi.

23 Nisan Coşkusu Ergene’de Yaşandı

Ergene Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile Masal Parkı açılışının yanı sıra çocukların keyifli zaman geçirmesini sağlamak için Kırkgöz ve Yulaflı Mahallesinde şişme çocuk oyun alanları, animasyon ve armağanlarla birlikte Ergeneli çocukların gün boyunca keyifli zaman geçirilmesini sağladı. Bir ay boyunca vatandaşların ziyaretine açılan tır müzesi Çanakkale Gezici Tır Müzesi’nin de ücretsiz olarak Yeşiltepe Mahallesi’nde halkın hizmetine sunuldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ücretsiz olarak Karamehmet Mahallesi’nde Nida Ateş konserini düzenlerken Velimeşe Mahallesi’nde ücretsiz çocuk oyunu sahnelendi.

Ergene halkı, çocuklara yönelik gerçekleştiren projelerin hayata geçirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken;  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerini iletti.