Ergene Belediyesi’nden Lüleburgaz Termik Santral Yürüyüşüne Destek

Termik Santral Mücadelesi, Trakya genelinde vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ergene İlçesinin Ulaş Mahallesinde kurulması planlanan termik santral’e hep birlikte hayır demek adına Ergene Belediye Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen mitinge, yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Termik Santral Mücadelesi bu sefer Lüleburgaz ilçesinde devam ederken; Ergene'nin yalanına, Trakya'nın talanına son' sloganıyla Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesinde Trakya’da kurulması planlanan termik santral yürüyüşüne Ergene Belediye Başkanlığından Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, Özel Kalem Müdürü Doğan Durmaz, Belediye Meclis Üyesi Yüksel Baydarlı, Ergene Kent Konseyi, Ergene Muhtarlar Derneği, CHP Ergene İlçe Örgütü ve çok sayıda vatandaş ‘ Termik Santral İstemiyoruz’ sloganlarıyla yürüyüşe destek verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız , Ulaş Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan termik santrale vatandaşlarımızla birlikte tek yürek olarak hayır demek için miting ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. 3 Bini aşkın vatandaşın katıldığı  mitinge ve bilgilendirme toplantısına çevre ilçelerden de büyük destek almıştık. Bizlerde  Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen termik santrale hayır mitinge  hep birlikte destek verdik. Yıldız ayrıca ‘ Çevreyi Hor Gören, Geleceği Zor Görür; Temiz Yarınlarımız İçin Termik Santral İstemiyoruz’ sloganıyla termik santral mücadelemize her yerde ve her zaman devam edeceğiz’ ifadelerine yer verdi.

Termik Santral Yürüyüşü, yağmura  rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla olaysız bir şekilde sona erdi.