Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Meclisinin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binası salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Önergelerin görüşülmesinin ardından  Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazısına konu olan 2016 yılında meclis üyelerine ödenecek olan huzur hakları ücreti, oy birliğiyle karara bağlandı.

Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazısına konu olan gündem maddelerinde gizli oylama ile yapılan seçimle 1. Başkan Vekili  Ali Bakır, 2. Başkan Vekili Yüksel Baydarlı seçilirken;  Asil Meclis Katip Üyeliğine  Mülayim Bedir, Merdin Cantaş, yedek katip üyeliğine Temel Yürük ve Ali Aydoğdu’nun seçilmesine karar verildi.

2015 yılı  Ergene Belediyesi Başkanlığı Faaliyet Raporu oy çoğunluğuyla kabul edilirken, faaliyet çalışmalarına ilişkin Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı hizmetler hakkında bilgi vermek amacıyla sözü alan Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci ‘ İlçemizde bulunan tüm mahallelerimizde genel olarak asfalt yenileme ve yama çalışmaları, kasis yapım çalışmaları, yol- kaldırırım yapımı, parke taşı, bordür ve oluk taşı döşenmesi ve malzeme serimi çalışmaları yapılmıştır.

2015 yılında, Ahimehmet, Ulaş, Marmaracık, Misinli, Velimeşe, Yeşiltepe Mahallelerinde parke taşı, bordür ve oluk taşı döşenmesi yol ve kaldırımların yapılması ve tadilat çalışmaları yapılmıştır. 2015 yılında toplamda, 60.000 m2 parke taşı, 5500 metretül yağmur oluğu, 18.500 metretül bordür kullanılarak bakım onarım yapılmış, yol ve kaldırımlarımız yeniden düzenlenmiştir.

2015 yılı içerisinde ihalesi sonuçlandırılan ‘Ergene İlçesi Yaya ve Araç Yollarına Parke Taşı Döşemesi ve Meydan Alanları Yapım’ işi ile Vakıflar, Kırkgöz ve Esenler Mahallelerinde kilit taşı, oluk taşı ve bordür taşı döşenmesi işlerine başlanmıştır. İhalede toplamda 222.000 m2 parke taşı, 60.000 metretül yağmur oluğu, 38.500 metretül bordür kullanılarak mahallelerimizde yeni yol, kaldırım ve meydan düzenlemeleri hızla tamamlanmakta ve çalışmalarımız devam etmektedir.

Velimeşe, Ulaş ve Cumhuriyet Mahallelerinde kullanılmak üzere 2015 yılında Asfalt İhalesi yapılmış olup, ihtiyacı olan tüm cadde ve sokaklarda asfalt yenileme çalışmaları tamamlanmıştır. Söz konusu iki mahalleye toplamda yaklaşık 38.000 ton asfalt serilmiştir’ bilgisini kaydederken müdürlük bünyesinde  2015 yılı projelerin çalışmaları konusunda detaylı bilgiler aktarıldı.

İmar ve Müdürlüğü’nün yazısına konu olan Çorlu Belediyesi tarafından yapılan Yeşiltepe Mahallesinde yaklaşık 38.5 hektarlık işlem dosyalarının belediyemize devredilmesi nedeniyle söz konusu bölgedeki imar uygulaması işlemleri görüşülmesi hususu oy birliğiyle karara bağlandı.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün 588 sayılı yazısına konu olan belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere gerekli olan araçların devlet malzeme ofisinden satın alınması hususu oy birliğiyle kabul edildi. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün  yazısına konu olan  içkili yer bölgesine dahil edilmesi yönünde gelen taleplerin görüşülmesi üzerine komisyona havale edildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik hususu oy çoğunluğuyla karara bağlandı.

Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının 06 Mayıs Cuma Günü Saat 15:30’da yapılması için gündeme alınan madde oy birliğiyle kabul edildi. Komisyondan gelen raporların oy birliğiyle karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.