Ergene Belediyesi’nde Akaryakıt Otomasyon Uygulaması Başladı

Ergene Belediye Başkanlığı, Ulaş ve Velimeşe Mahallelerinde bulunan akaryakıt dağıtım noktalarında hizmet araçlarına akaryakıt dağıtımını sağlamak adına akaryakıt pompa otomasyon uygulamasına başladı.

Uygulama kapsamında hem araçların yakıt tüketim kaydının tutulmasını sağlamak hem de yakıt tasarrufunu sağlamak adına hayata geçirilen akaryakıt otomasyon sistemiyle  belediye bünyesindeki tüm hizmet araçlarının yakıt alımlarının anlık veya geçmişe dönük olarak izlenebileceği ve kontrol edilebileceği bilgisi kaydedildi.

Akaryakıt pompa otomasyon sisteminin kurulumu ve düzeni hakkında detaylı bilgiler veren Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipleri , ‘ Akaryakıt dağıtım esnasında verilen yakıtın litre değeri, dağıtım noktasındaki bilgisayarlardan veya kullanıcı adı ve şifre girilecek farklı bir bilgisayarlardan anlık ve geçmişe dönük olarak takip edebilmektedir. Araçların plaka numaralarına tanımlı kartlar sayesinde araçların yakıt sarfiyat bilgileri kontrol altında tutulur. Pompalara ait litre bazında dağıtım rapor istenildiği zaman alınabilmektedir. Belediye hizmet araçlarının her birine ait plakalara tanımlı manyetik kartlar ile araçlara dolum yapılmakta olup, tanımlı olmayan hiçbir araca yakıt verilmesi mümkün olmamaktadır’ ifadelerine ye verdi.

Ekipler ayrıca ‘ Araca yakıt verildiği anda tarih, saat, plaka no, miktar ve istasyon adını içeren dolum kayıt fişi verir. İstenildiği takdirde araçlara günlük olarak litre bazında veya dolum adedi cinsinden limit konularak yakıt tüketimleri kontrol altında tutulabilir bilgisini kaydetti.