Yablanovo Muhtarı Görgiev’den Başkan Yüksel’e Ziyaret

Ergene ilçesinde çok sayıda soydaşının yaşadığı  Bulgaristan’ın Yablanovo Köyü’nün Muhtarı Velin Görgiev ve beraberindeki heyet, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ergene ilçesi yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen kardeşliğin, dostluğun ilerlemesine öncülük eden bir ilçe konumuyla çalışmalarını yürütmektedir vurgusunda bulunan Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Komşumuz Bulgaristan’la aramızdaki dostluk, kardeşlik köprüsü hiçbir zaman bozulmaz. Soydaşlarımızın yaşadığı şehirden buraya göç eden binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmamız  kültürel ve sosyal açıdan gelişme göstermemizi sağlayacaktır’ ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Sağlık ve Yeşiltepe Mahallerimiz Bulgaristan’dan çok sayıda göçle gelen vatandaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı bölgelerdir. İlçemizin önemli bir nüfusunun bulunduğu mahallelerimizde belediye binasından başlayarak önemli proje çalışmalarının temellerinin atılacağı bölge haline gelecektir’ dedi. Yüksel ayrıca ‘ Yablanovolu soydaşların yaşadığı ilçemizde Yablanovo Köyü Muhtarı Velin Görgiev’nin ziyaretinden mutluluk duydum. Nezaket ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyorum’ ifadelerine yer verdi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının bulunulduğu ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.