Ergene’de Çanakkale Gezici Tır Müzesi Ziyarete Açıldı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene halkının ziyaretine açılan ve belirlenen program dahilinde ilçe genelinde  tüm mahallelerde kurulacak olan Çanakkale Gezici Müzesi’ni Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız ve Özel Kalem Müdürü Doğan Durmaz ile birlikte ziyaret etti.

Velimeşe Mahallesi’nde kurulan Çanakkale Gezici Tır Müzesi’nin 1915 Çanakkale Destanı’nın izlerini Çanakkale’de görmeyenler için bir fırsat olduğunu ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim  Yüksel ‘Binlerce merminin havada birbirine geçtiği ,m2 ye 6.000 merminin düştüğü tarihin en büyük savaşın izlerini ve hatıralarını taşıyan Çanakkale Gezici Tır Müzeyi, gelecek nesillere ışık tutmak adına bir ay süresince her mahallemizi gezecek şekilde halkımızın ziyaretine açtık. Tüm halkımızı müze ziyaretine davet ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Gezici Tır Müzesi Programı

Ergene Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle ilçede kurulan Çanakkale Müzesi program kapsamında  6 Nisan Yulaflı, 7 Nisan Bakırca ve Karamehmet, 8 Nisan Ulaş Mahallesi Park Yanı, 9-10 Nisan Sağlık Mahallesi Eren Hotel Yanı, 11-12 Nisan Yeşiltepe Mahallesi Festival Alanı, 13-14 Nisan Sağlık Mahallesi Muhtarlık Yanı, 15-16 Nisan Marmaracık, 17-18 Nisan Sağlık Mahallesi Eren Hotel Yanı, 19 Nisan Kırkgöz Mahallesi, 20 Nisan Esenler Mahallesi, 21-22 Nisan Vakıflar, 23 Nisan Sağlık Mahallesi Eren Hotel Yanı, 24 Nisan İzin, 25 Nisan Ahımehmet, 26 Nisan Misinli Mahallesi, 27 Nisan İğneler, 28 Nisan Pınarbaşı ve Paşaköy, 29 Nisan Cumhuriyet Mahallesi Park Önü, 30 Nisan-1 Mayıs Sağlık Mahallesi Eren Hotel Yanında vatandaşların ziyaretine açılacaktır.

Çanakkale Gezici Tır Müzesi’nin Ergene ilçesinde kurulmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Ergene Belediye Başkanlığına teşekkürlerini iletti.