Ergene Belediyesi 2. Yılında ‘ 2. El Eşya Mağazasını’ Hayata Geçirdi

30 Mart 2014 yılında kurulan Ergene Belediye Başkanlığı, 2. Yıl dönümü gününde de hizmet çalışmalarına devam ederek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenlenen 2. El Eşya Mağazasının açılışını geniş çaplı törenle gerçekleştirdi.

Düzenlenen programa Ergene Kaymakamı Fatih KIZILTOPRAK, Ergene Belediye Başkanı Rasim YÜKSEL, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İNCİ, Ayça ÇEVİKELLİ, Nuh NUHOĞLU, Menderes YILDIZ, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli ‘Elden Ele Sevgi 2. El Eşya Toplama Projesi kapsamında  ilçe genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara giyimden koltuğa, çamaşır makinasından çocuk oyuncağına kadar ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi hedefledik.  Vatandaşlarımız evinde kullanmadığı  malzemelerin ihtiyaç sahibi ailelere yardım olacağı düşüncesiyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ilettiler. Müdürlüğümüz tarafından evlerden  teslim alınan malzemeler temizlenerek 2. El Eşya Mağazamızda yerini aldı.  Mağazamızın kurulmasına destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz’  ifadelerine yer verdi.

Sevgi Kenti Ergene  İçin Çalışıyoruz

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ‘ 2. Yıl önce bugün sandıkların açıldığı oy sonuçlarının duyurulduğu gündü. Farkımızla o gün oy çoğunluğuyla vatandaşlarımızın takdiriyle hizmet görevine getirildik. Bize güvenen ve inanan vatandaşlarımıza hedef olarak belirttiğimiz hizmetleri teker teker hayata geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımız için sevgi kenti Ergenenin gelişimi için çalışmalarımızı yoğun tempoda sürdürürken, bölgede yaşayan halkımıza hiçbir ayrım gözetmeden hizmetlerimize devam ediyoruz. İlçenin dört bir köşesinde çalışmalarımızı sürdürürken en köşe mahallemiz olan Yulaflı Mahallemizde kilit parke çalışmalarını ve oyun park alan çalışmalarını  gerçekleştirdik. Şuan devam etmekte olan Atatürk Meydan Projemiz bulunmaktadır. Kırkgöz, Esenler, Vakıflar , Yulaflı, Marmaracık, Ulaş ve Velimeşe Mahallelerinde kilit parke ve asfaltlamalarını gerçekleştirdik. Sağlık,Yeşiltepe  ve Vakıflar Mahallelerinde alt yapı çalışmalarının geçtiğimiz günlerde temel atma töreniyle startı verildi. Bunun yanı sıra Ulaş – Saray Grup Yolunun temel atımıyla birlikte Karamehmet güzergahındaki yollarımızın yenilenmesi adına önemli bir gelişme kaydedildi’ dedi.

Yüksel ayrıca ‘ Eğitim alanında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza her daim destek sağlayarak, okul ortamlarını huzurlu ve temiz bir eğitim ortamına çevirmek adına ilçe genelinde okullarımıza  maddi ve manevi desteğimizi ortaya koyduk. Bizler bugün olduğu gibi yarında büyük küçük,  genç yaşlı ayrımı yapmadan hizmet çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ dedi.

Başkan Yüksel : Söz Verdiğimiz Projeleri Tek Tek Gerçekleştireceğiz

2016 yılı bizler için üst yapı projelerimizin uygulama işine başladığı, hizmete açıldığı ve açılış törenlerimizin çokça olduğu bir sene olacak. Söz verdiğimiz projelerimizi tüm mahallelerde gerçekleştireceğiz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Aşevi Taziye Evi Projesi, Evde Bakım Hizmeti Projesi, Ulaş ve Yeşiltepe’de Kreş Projesiyle’ birlikte vatandaşlarımızın doğumdan sünnete, askerlikten düğüne kadar vatandaşlarımızın yanında olacağız’ ifadelerine yer verdi.

Ergene Kültür ve Sanat Derneği’nin Açılışı Yapıldı

2015 yılı Haziran ayında kurulan Kültür ve Sanat Derneği’nin ofisinin açılışı düzenlenen tören programı kapsamında gerçekleştirildi. Başkan Rubil Güler ve yönetim kurulu üyelerinin sahneye davet edildiği tören programında ofisin açılışı ile birlikte sanatseverlerin bir arada başarılı çalışmalar gerçekleştirileceği bilgisi kaydedildi.

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rubil Güler tarafından derneğe sağladıkları katkılardan  dolayı  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e ve Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimiyle 2. El Eşya Mağazasının açılışı gerçekleştirildi.

Tören programı Deli Orman Müzik Grubu eşliğinde keyifli bir müzik dinletisiyle sona erdi.