Ergene’de Bakırca Mahallesi Ağaçlandırıldı

Ergene ilçesi genelinde orta refüjler dahil olmak üzere park ve bahçe alanlarında ağaçlandırma çalışmalarına önem veren Ergene Belediye Başkanlığı, Ormancılık Haftası dolayısıyla Bakırca Mahallesi mevkiindeki boş arazide ağaç dikim töreni gerçekleştirdi.

Törene Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli,Menderes Yıldız, Nuh Nuhoğlu’nun yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli mirastır, bir fidan bir hayat, ormanları sev ağaçları koru sloganlarının yer aldığı pankartlarla katılımcılar ağaç dikim etkinliğine destek verdi.

Ağaç dikim çalışmalarının ilçenin her bölgesinde dönemsel olarak yapıldığını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Ormanlar ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Ormanları  korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanı ise insanlardır.  Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden de insandır’ dedi.

Yüksel ayrıca ‘Ergene Belediyesi olarak ilçemizin yeşillenmesi için her mahallemize her yıl ağaçlar dikiyoruz. Özellikle Ergene ilçesinin sanayi şehri olmasından dolayı temiz havaya dolayısıyla ağaca çok ihtiyacımız var.  Dikeceğimiz fidanlar büyüdüğünde yeşil Ergeneyi yaratmış olacağız.  Gelecekte bu fidanlar yeşerdikçe gençlerimiz, buralarda daha güzel vakitler geçirecekler. Orman haftası vesilesiyle bir çok mahallemizde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 550 ağacı toprakla buluştururken, 700 adet ağacımızın da dikim çalışmaları devam etmektedir.  Bu kapsamda bütün vatandaşlarımızın  fidan dikme çalışmalarına katkı sağlamasını diliyorum’ ifadelerine ye verdi.