Çorlu’da Termik Santral Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ev sahipliğinde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları, Çorlu ve  Ergene ilçelerinin mahalle muhtarlarının katılımıyla Ergene İlçesi Ulaş Mahallesi’nde kurulması planlanan ‘Termik Santralle’ ilişkin istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ‘ Demokrasinin en büyük göstergesi olan seçimler neticesinde göreve gelen tüm seçilmişleri görevlerindeki 2. yılı doldurmaları vesilesiyle tebrik etti. Ülkemizin geçtiği zor süreçte seçilenlerin çok ulvi bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Baysan, herkesi teröre karşı beraber olmaya çağırdı. Bu doğrultuda 26 Mart 2016 Cumartesi günü söz konusu termik santrale karşı Ulaş'ta yapılacak mitinge herkesi davet eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; "Halkımızın yoğun katılımı önemlidir. Ulaş'tan tek vücut olarak çıkaracağımız ses, tüm Türkiye'ye ilgili mesajımızın etkili bir şekilde verilmesini sağlayacak ve karşılık bulacaktır "dedi.

‘Türkiye’nin 10. Kalkınma Planında yer alan Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim programı Eylem Planı çerçevesinde Ergene İlçesinde yapılacak olan ‘Kömürlü Termik Santrale’ karşılık’ Termik Santrallere Hayır’ mitinginde dayanışma içerisinde birlikte hareket etme kararı verilirken sözü alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çatalağzı'nda faaliyet gösteren termik santralde yerinde yapılan gözlemlerde söz konusu santralin çevreye olumsuz etkilerine bizzat şahit olduğunu belirtirken; "Termik santral ekolojik dengeyi bozmakta, çevreyi denizi kirletmekte, insan sağlığını tehdit etmektedir. Aynı sorun burada da olacaktır. İzin verilen bir işletmenin ardından yenileri gelecektir. İkinci bir santralin Misinli'ye yapımı planlanmaktadır. Bu zehri solumak istemiyoruz. Hukuki müracaatımızı yaptık, Trakya halkının zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi. Herkesi yapımı planlanan termik santrale karşı Cumartesi günü saat 14:00’da  yapılacak olan  mitinge katılmaya davet etti.

Konuşmaların ardından Ergene Belediyesi ve muhtarları tarafından Çatalağzı termik santraline yapılan inceleme gezisinde çekilen görseller sunulurken, ilgili tesisin çevreye olumsuz etkilerine değinildi. Gerçekleştirilen toplantı katılımcıların fikirlerini beyan etmesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile son buldu.