Çanakkale Şehitleri Törenle Ergene’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101. Yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ergene’de düzenlenen programlarla kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101’inci  yıl dönümü kutlamaları, Ergene Velimeşe Şehitliği önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı.

Törene Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Tezcan, Ergene İlçe Jandarma Komutanı Erkan Çinar,  İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar,  siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Şehitlik defterinin imzalanması için kürsüye davet edilen Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak  mesajında ‘Çanakkale Zaferimizin 101. Yıl dönümünü kutladığımız bugünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun’ ifadelerine yer verdi.

Duaların ardından törene katılan davetliler ve şehit yakınları şehit mezarlarını gezerek, karanfil bıraktı.  18 Mart Çanakkale  Zaferi  ve Şehitleri Anma etkinlikleri Ergene İlçesinde Aka Koleji Okulunda devam etti.