Ergene Belediyesi’nden Çanakkale Zaferi Anısına Anlamlı Gece

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü vesilesiyle “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi ” adlı bir program gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, Ayça Çevikelli, Nuh Nuhoğlu’nun yanı sıra meclis üyeleri, kent konseyi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, idari amirlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

57. Alay Yürüyüşüne katılan belediye personelinin sahneye davetiyle ve gazilerin salona girişi yapmasıyla başlayan programın  açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Tarihten silinmek istenen bir milletin, vatanını koruma uğruna 250 bin şehidini vererek kazandığı insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olan Çanakkale Zaferinde destan yazan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum’ dedi. Yüksel ayrıca ‘ Bize emanet edilen topraklara her zaman sahip çıkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, birlik ve beraberlik içerisinde sevginin hakim olduğu bir yaşam diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmacı olarak katılan Çanakkale Tarihi Alan Kılavuzu Canan Küçüköncü’nün sunumuyla Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında etkili unsurların anlatıldığı gecede Türk ordusunun kazandığı destansı zaferlerden sadece birini oluşturulduğu bilgisi üzerinde durulurken ‘  Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusunun olağanüstü bir başarı göstererek on binlerce şehit vermesine karşın düşmana geçit vermediği bilgisi kaydedildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Kilitbahir’e düşmanı yenerek önemli başarılar elde etmiştir diyen Küçüköncü  ‘ Atatürk, Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ sözünü Türk askerine söyleyerek, savaşın ne pahasına olursa olsun kaybedilmemesi gerektiğine işaret ederek destanın yazıldığı bir günde verilen mücadele üzerine vurgu yaparak 57. Alayın gelişiyle kazanılan zaferin destanı tüm dünyaya örnek olduğunu  belirtti.

Çanakkale ruhunun Canan Küçüköncü’nün aracılığıyla aktarıldığı gece de katılımcılar duygusal anlar yaşarken;  Ergene Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun birbirinden değerli parçaları seslendirdiği gecede,  şiir seslendirilmesi ve tiyatro gösterimiyle o dönem de yaşanan acıların ve hüznün ve mücadelenin temsili olarak aktarımlarda bulunuldu.

Kurgu ve sahne gösterisiyle 18 Mart Şehitlerinin ve Çanakkale Zaferinin anıldığı gece de Türk Bayraklarıyla konsere eşlik eden vatandaş anlamlı gecenin oluşturulmasında emeği geçen başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerini  iletti.