Ergene Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor

Ergene Belediyesi tarafından kadınların çalışma hayatında yer alarak aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri adına düzenlenen meslek edindirme kursları sürüyor. Bu kurslar arasında yer alan Pastacılık kursunda eğitimler Şef Gülbin Pekel nezaretinde devam ediyor.

Ergene Belediyesinin ilçede düzenlemiş olduğu meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor. Ergene Belediyesi bünyesinde açılan pastacılık kursu eğitimleri Ergene Belediyesi Kültür Merkezi binasında özel olarak hazırlanan kurs merkezinde gerçekleştiriliyor. Kurs eğitmeni Gülbin Pekel tarafından birbirinden farklı ve özel motifli şekillerde pastalar yapmayı öğrenen kursiyerler düzenlenen kurstan oldukça memnun.

Ergene’de ailelerin bütçesine katkı sunabilme adına önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yol, kaldırım, alt yapı çalışmaları çöp toplama hizmetleri gibi belediyeciliğin gerektirdiği asli görevler dışında kültürel ve sanatsal faaliyetlere, aile ekonomilerine katkı sunabilmek için meslek edindirme kurslarına da ağırlık veriyoruz. Bu doğrultuda yalnızca pastacılık kursu değil bu kursumuzla birlikte aşçı yardımcılığı kursu, kuaförlük kursu, bilgisayar işletmenliği kursu, nakış ve mefruşat kursu gibi meslek edindirme kursları ile resim, satranç ve bağlama kursu gibi hobi kursları da düzenliyoruz” dedi.

Pastacılık kursunun kendileri için çok verimli geçtiğini belirten kursiyerler, “Evde boş vakit geçirmek yerine bu kursa gelerek çok güzel şeyler öğreniyoruz. Öğrendiklerimizi evimizde çocuklarımıza yapıyoruz. Bize bu hizmeti veren Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’e teşekkür ediyoruz” dediler.