Başkan Yüksel’den İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Türk milletinin İstiklal harbinde verdiği mücadeleyi, milli marşımız olan İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle açılan yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu  şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimiz ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir’ dedi.

Mehmet Akif ‘ Korkma’ diyerek Türk halkının cesaretlendirmiştir. Bu bitmek tükenmek bilmeyen cesaretle milletinin bu inançla her şeyin üstesinden geleceğini ifade etmiştir.  İstiklal Marşımız, adından da anlaşılacağı üzere yüce milletimizin istiklalini en ince detayına kadar anlatan, buram buram bir tarih, şeref ve onur abidesidir.

Bize böyle bir vatan emaneti  niteliğinde ki eşsiz eseri bırakan İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızla birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum’  ifadelerine yer verdi.