Ergeneli Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi’ nin iş birliğiyle 8 Mart Dünya Günü nedeniyle kahvaltı etkinlik programı düzenlendi.

Ulaş Hizmet Binası Düğün Salonunda düzenlenen etkinlik programı  CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER, Ergene Kaymakamı Fatih KIZILTOPRAK ve eşi İlke KIZILTOPRAK, Ergene Belediye Başkanı Rasim  YÜKSEL ve eşi Ayten YÜKSEL, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İNCİ, Ayça ÇEVİKELLİ ve Menderes YILDIZ, Ergene Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nihal İŞBİLEN, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun’

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nihal İŞBİLEN, ‘ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün önemine ilişkin tarihi bilgiler aktararak tüm  davetlilerin ‘Dünya Kadınlar Gününü’ kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türk toplumunda kadının aile içindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Bizim tarihimizde kadın erkek her zaman yan yana olmuştur. Kadınımız Cumhuriyetin kurulması ile birlikte Atatürk tarafından tekrardan baş tacı yapılmıştır. Kadınlarımızın hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etmektedir. Bu anlayışla başımızın tacı, yarınlarımızın mimarı kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun’ ifadelerine yer verdi.

Bütün kadınlarımızın  baş tacı yapılması gerektiğine inanıyorum diyen Ergene Kaymakamı Fatih KIZILTOPRAK  ‘ Geleneklerimizde, örfümüzde  adetlerimizde bayanlarımız baş tacı edilmiştir. Avrupa’da çalışan kadınlar demokrasi mücadelesiyle haklarını elde etmişlerdir. Bizler ise Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk zamanında elde etmiş olup  bundan dolayı da büyük gurur duymaktayız. Bugünün  vesilesiyle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum’ dedi. Bu anlamlı günün kadınlara affedilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile  getiren İlke KIZILTOPRAK ‘ Kadına,  kadın haklarına ve kadının hayat içerisindeki kadın yaşam haklarına saygı gösteren tüm üyelere minnettarım, Halide Edib Adıvarların, Nene Hatunların ve Sabiha Gökçenlerin jenerasyonu olarak  durmak bize yakışmaz. Ailenin oluşumunda ve çocuklarımızın gelişiminde önemli bir yapı taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum’ bilgisini kaydetti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER ‘ Tek bir günü sığdırılmayacak günlerden biri olan 8 Mart’ ı diğer günler gibi önemsiyoruz. Bir araya gelmek için kadın hakları konusunda mücadele konusunda nerde farkındalık yaratmak için haklarımız konusunda bilgilenmemize vesile olmaktadır. Birçok Avrupa ülkesinden önce başladık ama geldiğimiz noktaya bakılırsa çok geride kaldık.  Atatürk önderliğinde kazanılan mücadeleyle kazandığımız hakların gelişerek devam etmesini umuyoruz. Birey olmayı insan olmayı bize atfettiren Cumhuriyet önderliğinde tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum’ dedi.

Kahvaltı Eşliğinde Müzik Ziyafeti

Kahvaltı etkinlik programına katılan davetliler, piyanist Zafer Mat eşliğinde solist Zuhal Albayraktar’ın seslendirdiği birbirinden değerli eserlerle keyifli bir gün geçirdi. Konser programının ardından Tekirdağ Barosu Avukatı Merve İŞBİLEN  tarafından ‘ Kadına Karşı Şiddet ve Aile Hukuku’ konusunda bilgilendirme semineri verildi.

Seminer programının ardından ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği sona erdi.

Kahvaltıya katılan kadınlar etkinliğin oldukça faydalı geçtiğini dile getirerek, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.