Başkan Yüksel’den Muslu Beldesine Ziyaret

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Termik Santralin kurulduğu Muslu beldesine ziyarette bulunarak, vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde inceledi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye’nin 10. Kalkınma Planında yer alan Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim programı Eylem Planı  çerçevesinde Ergene İlçesinde kurulması planlanan ‘Kömürlü Termik Santrale’ karşılık Zonguldak Çatalağzı Muslu beldesinde Holding’in kurduğu termik santralin bölgesinde  incelemelerde bulundu.

Ziyarette Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız’ın yanı sıra Özel Kalem Müdürü Doğan Durmaz da eşlik etti.  Termik santralin insan sağlığına zararlarına dikkat çekmek amacıyla yerinde incelemelerde bulunan Yüksel, Ergene halkımızın sağlığını önemsiyoruz bu anlayıştan hareketle termik santralin kurulduğu belde de vatandaşın sesine kulak verdik. Halkın yaşadığı sıkıntıların ilçemizin de yaşanmasını istemiyoruz. Mücadelemiz ve kararlılığımız devam edecektir’ ifadelerine yer verdi.

Biz Yandık Siz Yanmayın

Zehir dumanlarının yukarı yükselişini fotoğraf karesiyle ölümsüzleştiren Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ziyaret ve incelemeler sırasında Çatalağzı Belediye Başkanı  Adnan Akgün'ü de makamında ziyaret etti.

Ziyarette Akgün, Termik santralin kurulumuyla birlikte vatandaşların zarar gördüğüne ilişkin bilgiler aktarırken ‘Biz Yandık Siz Yanmayın’ mesajına yer verdi.