Ergene’de Yaralı Şahin Tedavi Altına Alındı

Ergene ilçesinde yaralı halde bulunan Şahin, Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Ergene Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğüne yapılan ihbarın değerlendirilmesi sonucunda olay yerine intikal eden ekipler yaralı Şahin’e ilk müdahalede bulundu. Muayene bulguları sonucunda kaçak avcılar tarafından silah ile yaralandığı tespit edilen Şahin yaban hayvanları şube müdürlüğü ekiplerine teslim edilmek üzere tedavisi yapılmak üzere Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi.

Yaralı Şahin’in sol kanadından silahla yaralandığını tespit ettiklerini belirten Ergene Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Sezer, “Kurşun sol kanadından Şahin’i yaralayıp zarar vermiş. Yarasını temizledik ve ilk müdahalesini yaptık. Soğuktan etkilenen yırtıcı kanatlı hayvanlar grubunda bulunan Şahin’in soğuktan etkilendiği için ısınma ihtiyacını da karşılayarak sıvı ve gıda desteği de sağlamaktayız” dedi.