Ulu Önder Atatürk Ergene’de Anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurt genelinde olduğu gibi Ergene’de de düzenlenen törenle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıldönümü münasebetiyle Ergen’de anma programı düzenlendi.

İlk tören Marmaracık Mahallesi’nde yer alan Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Garnizon Komutanlığı ve Ergene Belediye Başkanlığına ait çelenklerin Kaymakam Mehmet Emin Taşçı, Garnizon Komutanı Topçu Albay İlkay Günay ve Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saat 09.05’i gösterdiğinde ilçede çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okumasının ardından ise Demokrasi Meydanı’ndaki tören sona erdi ve Ergene Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.

Ergene Kültür Merkezi’nde de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Üsteğmen Ahmet Demir gerçekleştirdi. Atatürk’ü anlatan video gösteriminin yapıldığı programda Ergene Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve şiir dinletisi sahnelendi. Program Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi.

Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay İlkay Günay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, birim müdürleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.