Ergene Belediyesinin Çilek Fideleri Toprakla Buluşacak

Ergene Belediyesi’nin hayata geçirdiği lavanta tarlası projesinin ardından şimdi de çilek fideleri toprakla buluşacak ve 20 dönümlük alanda çilek tarlası oluşturulacak.

Ergene Belediyesi olarak lavanta tarlamızdan sonra, yeni projemiz çilek tarlamızı 2022 yılında halkımızın hizmetine sunacağız diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Lavanta tarlamızın yanındaki tarlaya 20 dönüm çilek fidesini ekmek üzere tüm hazırlıklarımızı yaptık tarlamızı sürerek işe başladık. Ergene Belediyesi olarak farklı tarım uygulamaları ile bölge çiftçimize örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

20 Dönümlük Çilek Tarlamız Olacak

Ergene’nin artık lavanta kokacağını sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Ülkemizin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın büyük önem taşıdığını biliyor ve bu nedenle tarım politikalarına son derece önem veriyoruz. Türkiye’nin ayçiçeği deposu ve tahıl ambarı konumunda bulunan Tekirdağ’da çiftçilerimize başka bir tarımın da mümkün olduğunu göstermek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda yüksek gelir getirici alternatif tarım ürünleri alanında başı çeken lavanta yetiştiriciliği konusunda Ergene Belediyesi olarak bölgemizin öncüsü, çiftçilerimizin yol göstericisi olduk. Belediyemize ait arazilerde lavanta ekimi gerçekleştiriyoruz. Şimdi de bu lavanta ekimine ilave olarak aynı bölgede lavanta tarlamızın yanı başında 20 dönümlük alanda çilek tarlası oluşturmak için arkadaşlarımız kolları sıvadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ergene Hem Lavanta Hem Çilek Kokacak

Lavanta günleri düzenleyerek bölge halkının iş stresinden bir nebze de olsa uzaklaşarak hoşça vakit geçirmeleri için lavanta günleri organize ederek başta Ergene halkı olmak üzere çevre il ve ilçelerde yaşayanların katılımıyla etkinlikler düzenlediklerini de kaydeden Başkan Yüksel, “Şimdi lavanta günlerinin dışında çilek günleri de düzenleyeceğiz. Ergene artık hem lavanta hem de çilek kokacak. Lavanta ile başladığımız çilek ile devam ettirdiğimiz projemizi yeni ürünlerle genişleterek Ergene halkına ve bölgemizin çiftçilerine alternatif tarım örnekleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.