Başkan Yüksel ‘ Ergenemizde Termik Santral İstemiyoruz’

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye’nin 10. Kalkınma Planında yer alan Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim programı Eylem Planı  çerçevesinde Ergene İlçesinde kurulması planlanan ‘Kömürlü Termik Santrale’ ilişkin açıklamada bulundu.

İlçemizin modern ve yaşanabilir ilçe konumuna gelmesini sağlamak adına elimizden gelen mücadeleyi sergilerken,  Ergenemizin termik santral adı altında kurulması planlanan tehlikeyle karşı karşıya kalmasından dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz diyen Ergene Belediye Başkanı  Rasim Yüksel ‘ Bundan yaklaşık bir yıl öncesinde yeniden aynı senaryoyla kurulması planlanan termik santrale karşı tek yürek olarak kömürlü termik santralin oluşumunu engelledik. Aynı proje yeniden önümüze sunularak ilçemizde yapılması planlanan termik santralde yılda 213.454,920 ton kömür  yakılacak. Termik santrallerde yakılacak olan kömürden dolayı bacalardan çıkacak gazlar havaya karışarak yağmurla birlikte yer altı ve yer üstü sularımıza karışacak ve ilçemizde hastalıklar artacaktır. Tarım ilçesinden sanayi ilçesine dönen Ergene deresinden akan kimyasal atıkların arındırılması adına OSB’nin büyük yatırımlarından biri olan Atık Su Arıtma Projesine büyük destek veren devletimizin diğer yandan ilçemizde hayvancılıktan tarıma ve insan sağlığına kadar büyük tehdit tutulmasına sebep olacak yatırımlara imza atmasını desteklemiyoruz. Bunun yanı sıra kömür rezervinin olmadığı ilçemizde taşıma yöntem kullanılarak, ithal kömürle yapılacak olan termik santralin kurulumunun yeri olmadığına inanıyoruz. Bu anlayıştan hareketle ilçemizde birlik olup sermaye gücünü kullanarak ilçemizin doğal dengesini bozmaya çalışan, kömür santralinin kurulumuna karşılık yeniden tek yürek olmalıyız’ dedi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ayrıca ‘ Bu coğrafyada yaşayan bizler, buraya sahip çıkmadığımız zaman burada yaşama hakkını ortadan kaldıracağız. Çocuklarımızın da rahat, huzurlu, güvenli yaşaması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koymamız gerekmektedir. Çünkü; toprağımız, suyumuz ve havamız kirlensin istemiyoruz. Zehir solumak istemiyoruz.  Sadece geleceğimizin  teminatı olan çocuklarımızla sağlıklı bir çerçevede yaşamak istiyoruz. Artvin halkının gösterdiği direnişin bir benzerini Ergene İlçemizin de göstereceğine inanıyorum’ ifadelerine yer verdi.