Ergene’de Öğrenciler Teknofest Fuarını Gezdi

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediye Başkanlığı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Ergene şubesi ortaklığında Ergene’deki öğrenciler İstanbul Teknofest fuarını gezdi.

Sabahın erken saatlerinde Sağlık Mahallesine aileleri ile gelen öğrenciler tur otobüsüne bindirilerek görevli öğretmenleri nezdinde İstanbul ‘a doğru hareket etti. İlk defa böyle büyük bir fuara katılacak olmalarından dolayı öğrenciler çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Türkiye Teknoloji Tema Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 72 paydaşın destekleriyle İstanbul Atatürk Havalimanında bu yıl 4’üncüsü düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivaline öğrenciler hayran kaldı. 45 bin takımdan oluşan ve 250 bin yarışmacının yarıştığı festivalde kurulan stantları tek tek yakından inceleyen öğrenciler ilk kez geldikleri bu büyük festivalde sergilenen ürünleri ilgiyle izlediler.

Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliğinden Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi gösteri uçuşlarını da izleyen öğrenciler bu güzel gezi turu için Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediye Başkanlığı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Ergene şubesine teşekkürlerini ilettiler. Öğrenciler gelecek sene bu büyük festivale kendilerinin de yarışmacı olarak katılmak istediklerini de belirttiler.

Bu büyük gezide milli teknolojilerin geliştirilmesi için gençlerin ufkunu açmak ve teorik eğitimleri yerinde incelemelerini sağlamak olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediye Başkanlığı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Ergene şubesi ortaklığında düzenlenen Teknofest gezisinin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Genç öğrencilerimiz bu festivalde bilişim, teknoloji ve bilim alanında çok farklı projeler gördü. Önümüzde ki sene daha büyük kapsamlı bir tur yaparak Ergene ilçemizden daha fazla öğrencimizi bu festivalimize götüreceğiz” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanında ki Teknofest festivalinin ardından öğrenciler buradan da İstanbul Akvaryumuna geziye götürüldü. Öğrenciler burada da birbirinden farklı balık türlerini görme şansı buldu. Eğlenceli geçen akvaryum turunun ardından öğrenciler akşam saatlerinde Ergene’ye geri döndü.