Ergene Belediyesi’nden Gaziler Onuruna Kahvaltı

19 Eylül Gaziler Günü vesilesi ile Ergene’de ikamet eden gaziler ve aileleri ile şehit aileleri ve protokol üyelerinin katılımıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Velimeşe Mahallesi’nde yer alan Ergene Belediyesi Gölet Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Garnizon Komutanı P. Yrb. Özhan Utku Özdemir, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, daire amirleri, Ergene’de ikamet eden gaziler ve aileleri ile şehit aileleri katıldılar.

Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı’nın günün anlam ve önemine dair konuşma yaptığı programda konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Şehitlik ve gaziliği en büyük rütbe bilen aziz türk milletinin gönlünde ayrı bir yeri olan gazilerimizin günü dolayısıyla Velimeşe Mahallemizde yer alan Gölet Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır diyen Başkan Yüksel, “Vatanın bölünmez bütünlüğü için çabalayan, geçmişte olduğu gibi bugün de bir karış vatan toprağının dahi önemi bilen vatanperver askerlerimiz bizlerin göz bebeğidir. Nasıl birinci dünya savaşı ve kurtuluş savaşında yedi düvele kafa tuttuysak; Kore’de, Kıbrıs’ta, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatlarında da yine aynı kararlılıkla hareket eden kahraman askerlerimiz sayesinde bugün burada bulunuyoruz. Biz Türkler ordusu olan bir millet değil, milleti olan bir orduyuz. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının tevcih edilmesinin 100. yıl dönümü olan Gaziler Gününü kutluyor, tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.