Ergene Belediyesinin Özel Misafirleri Tedavi Altına Alındı

Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon merkezinde iki özel misafir Belediyenin veteriner hekimliği tarafından tedavi edilerek koruma altına alındı.

Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon merkezi yaralı ve sahipsiz hayvanlar ile yakından ilgilenmeye devam ediyor. Velimeşe mahallesi Toki konutlarından yüksekten düşme sonucu yaralanan ebabil kuşu ve yine Velimeşe mahallesinde sahipsiz düşkün halde bulunan at Ergene Belediyesi veteriner hekimliği tarafından tedavi ve koruma altına alındı.

Bölgemize örnek olan Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon merkezinde sevimli dostlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı, yaralı ve bakıma ihtiyaç duyulan hayvanların gerekli bakımlarının ve tedavilerinin yapıldığını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Tam donanımlı konforlu tesislerimizde sokak hayvanlarımız için tüm imkanlar mevcut. Ergene Belediyesi veterinerimiz tarafından yüksekten düşme sonucu yaralanan ebabil kuşu ve sahipsiz bir şekilde düşkün halde bulunan binek at tedavi edilmek üzere merkezimizde misafir ediliyor. Ebabil kuşunun tüm tedavilerinin tamamlanmasının ardından ait olduğu doğal ortamına bırakılacaktır” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel doğada bulunan her canlı bize emanettir diyerek, “Doğayı ve içerisinde bulunan tüm hayvanları korumak herkesin görevidir. Hayvana merhameti olmayanın insana da merhameti olmaz. Onlar bize emanettir, hayvanlar doğanın bir parçası ve zenginliğidir.