Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk Konferansına Yoğun İlgi

Ergene Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde ‘ Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk’ konulu konferans programı gerçekleştirildi.

Ulaş Hizmet Binasında düzenlenen konferansa Ergene Belediye Başkan Vekili Mülayim Bedir, Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyeleri, Ergene Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi, siyasi parti temsilcileri ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda  vatandaş katıldı.

Gece boyunca katılımcıların  keyifle dinlediği konferans programında Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya döneminin liderleri içerisinde 21 nci yüzyıla geçebilen tek lider olduğunu belirten Kalıpçı, ‘ Diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla sevgiyle saygıyla hala yaşayabilen tek liderdir. Önemli olanda sanırım, yaşarken ölmek değil, öldükten sonra bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmaktır’ dedi.

UNESCO’nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal’dir ifadesiyle UNESCO üyelerine gelen öneri de Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 152 üye ülkelerinin devletleri aynı anda kutlaması olduğunu anlatan Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı ‘ İsveç delegesi ayağa kalkarak, dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü  mü kutlayacağız  ifadesine kullanması üzerine Rus delegesi ‘ Genç delege arkadaşım hatırlatmak isterim ki ATATÜRK  öyle dünyadaki herhangi bir lider değildir, bırakın onu bir yıl anmayı her ülke her problemimizde çare olarak aramalıyız’ sözlerine dökerken imza zamanı geldiğinde İsveç delegesi mikrofona gelerek ben Atatürk’ü inceledim bütün ülkelerden özür diliyor ilk imzayı ben atıyorum demiştir’ ifadelerine yer verdi.

Atatürk Araştırmaları Uzmanı Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın sunumuyla Atatürk’ün bugüne kadar bilinmeyen yönleri dile getirilirken, Atatürk’ün müzikten şiire, resimden dansa ve tiyatroya kadar liderliğini anlatan bir yolculuk yapıldı.

Gecenin sonunda Ergene Belediye Başkan Vekili Mülayim Bedir tarafından Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.