Yulaflı Mahallesi’nde Atatürk Meydan Proje Çalışmaları Başladı

Ergene Belediyesi yatırım programı kapsamında hayata geçirilecek projelerin çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçenin çehresini değiştirecek modern bir yapının mimarını oluşturacak düzenlemelerden biri olan Yulaflı Mahallesi Atatürk Meydan Projesinin çalışmalarına başladı. Ölçüm ve alan belirleme tespiti için çalışmaların startının verildiğini belirten ekipler, yapılacak olan Atatürk Meydan Projesi ile kent kimliğine yeni bir meydan kazandırılması öngörüldüğünü açıklarken,  meydanın aynı zamanda kavşak görevini üstlenip refüjlerle beraber trafik akışının düzenlenmesinde doğrudan etken rol oynayacağı belirtildi.

Ekipler ayrıca ‘ Atatürk Meydanı incelendiğinde   yapısal zemin, yeşil parterler, Atatürk heykeli ve iki adet direkli Türk Bayrağında oluşmaktadır.  200 kişiye kadar katılımcı kapasitesinin yer aldığı tören alanı olarak da kullanabilecek geniş bir alan üzerinde kurulumu gerçekleştirilecektir’ ifadelerine yer verdi.

Yapılan çalışmaların yerinde incelemesini gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hizmetin gitmeyeceği hiçbir mahalle kalmayacak anlayışıyla projesi tamamlanan Yulaflı Mahallesi Atatürk Meydan Projesinin çalışmalarının da  startı verildi. Ergenemizin modern bir yapı kavuşması adına çalışmalarımız ilçe genelinde  devam edecektir’ dedi.