Ulaş- Saray – Çayla Grup Yolunun Temeli Atıldı

Ulaş- Saray – Çayla  Grup Yolunun Temeli Atıldı
Ulaş- Saray – Çayla Grup Yolunun Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ve Ergene Belediyesinin temel atma ve açılış törenleri hız kesmeden devam ediyor.

Sağlık Mahallesi’nde 11 İlçeye 11 Okul Projesinin Temel Atma Töreninden sonra Ulaş Çayla Saray grup yolunun temeli de Ergene ilçesinde atıldı.

Ergenedeki temel atma törenine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve  basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılışı konuşmalarının yapıldığı tören programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil ‘ Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yol alanında bulunan Ulaş, Çorlu – Büyükyoncalı, Vakıflar ve Yukarı Sevindikli yollarının yapım işi için harita alımları ve yol proje çalışmaları 2015 yılı içerisinde yapılmıştır. 2015 yılı içerisinde yol yapım ihalesi yapılmış olup yıl sonu itibariyle ihale çalışmaları sonuçlandırılmış ve yapılan ihale neticesinde 17 Milyon 997 Bin 529 TL  sözleşme bedeliyle yol yapım işi ihalesi edilerek, 30 Aralık 2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Yüklenici firmaya 6 Ocak  tarihinde yer teslimi yapılmıştır’ dedi.

Pakdil ayrıca ‘ Bugün itibariyle yol yapım çalışmaları fiilen başlamıştır. 520 gün iş günüyle iş bitiminin tamamlanması planlanırken, 9 Haziran 2017 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir. 40,5 km alandan oluşan 3 adet yolu içerisine alan proje için 120 bin ton asfalt, 66 ton demir kullanılacaktır. Bugün temeli atılan Ulaş- Saray yolu gidiş dönüşlü 8 metre platform genişliğine sahip sıcak kaplama döşenmesiyle  birlikte Ergene, Saray, Kapaklı ilçe sınırlarından geçen grup yolunun ilimizin kuzey- güney hattında bir koridor oluşturacaktır. Yolumuz  6 adet yerleşim yerinden geçerken civar mahallelerle birlikte 10 adet yerleşim yerini ilgilendirmektedir. Grup yol çalışmamız ASB alanına da önemli bir gelişme sağlayacaktır’ ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Çalışıyor, Ergene Çalışıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor, Ergene Belediyesi Çalışıyor diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Söz verdiğimiz gibi projelerimizi hayata geçirmeye devam ederken, yerine getirdiğimiz projelerin hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin her bölgesinde projemiz var. Ulaş Mahallesinde Anaokulu temellerini söz verdiğimiz gibi hep birlikte atacağız. Aşevi ve Taziye Evi projemiz ihale çıkarılmasının ardından hedeflediğimiz çalışmayı yerine getireceğiz. Bugün temelini attığımı Ulaş- Çayla- Saray Grup Yolunun temel atma töreninin Ergene, Saray ve Kapaklı halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimiyle birlikte temel atma töreni sona erdi.