Ergene Belediyesi Kursiyerleri Bayat Ekmekten Yemek Yaptı

Ergene Belediyesi Kursiyerleri Bayat Ekmekten Yemek Yaptı
Ergene Belediyesi Kursiyerleri Bayat Ekmekten Yemek Yaptı

Ekmek israfına dur demek için proje geliştiren Ergene Belediyesi Aşçı Yardımcılığı kursundaki kursiyerler kurs öğretmenleri eşliğinde bayat ekmekten onlarca tarif geliştirerek yemek yaptılar.

Türkiye’de günde 10 milyon, yılda 3,6 milyar ekmek çöpe atılıyor. Ergene Belediyesi aşçı yardımcılığı kursunda ki kursiyerler kurs öğretmenleri Gülbin Pekel eşliğinde Dünya Çevre Koruma Haftasında ekmek israfını önleme projesi geliştirdiler ve bayat ekmekten ekmek köftesi, ekmek tatlısı, ekmek helvası ve lavaş yaptılar. Bayat ekmekten onlarca tarif geliştirerek hem ekonomik hem de israf etmeden lezzetli yemekler hazırlanabilir dediler.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “Türk toplumunda çok fazla tüketilen ekmeğin ayrı bir değeri vardır. Toplumun bazı kesimi yiyecek ekmek bulmakta zorlanırken israfın önüne geçilmesinin çok büyük önemi vardır. Bu doğrultuda Ergene Belediyemizin bayanlara ücretsiz olarak açmış olduğu aşçı yardımcılığı kursu tarafından geliştirilen proje kapsamında ekmek israfına dur demek için bayat ekmekten onlarca tarif geliştirerek kursiyerlerimiz birbirinden farklı yemekler yaptılar. Evlerimizde ki bayat ekmekleri nasıl değerlendireceğimizi gösteren bu güzel projede emeklerinden dolayı ben aşçı yardımcılığı kurs öğretmenimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum dedi.

Ekmeğin insanların en temel besin kaynağı olduğunu belirten Başkan Yüksel, “Ne yazık ki Ülkemizde ve Dünya’da en çok israf edilen gıda ürünü ekmektir. Bir tarafta milyarlarca ekmek çöpe atılırken diğer taraftan dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca insan açlıkla savaşıyor. Ergene Belediyesi olarak ekmek israfının önlenmesi ile ilgili çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak herkesin evlerinde tüketebileceği kadar ekmek almaları gerektiğini belirtmek istiyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR

DİĞER BAŞLIKLAR