11 İlçeye 11 Okul Projesiyle Ergene İlkokulu’nun Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında  Ergene İlçesine inşa edilecek olan 24 derslikli  Ergene Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu’nun  temeli atıldı.

Sağlık Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve  basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılışı konuşmalarının yapıldığı tören programında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Bu tören Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın eğitime ne kadar önem verdiğinin en güzel örneğidir. Bizler, gerek büyükşehir belediye başkanımız gerekse ilçe belediye başkanları olarak ilimizin ve ilçelerimizin ihtiyaçlarının, eksiklerinin farkındayız. Mahallelerimizdeki okul ihtiyacının da farkındayız’ dedi.

Yüksel ayrıca ‘ Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları modern okullarla, teknik donanımı yüksek sınıflarla ve iyi öğretmenlerle buluşturmak zorundayız. Aksi halde Büyük Önder Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız mümkün olamayacaktır.  Ancak bizim için hiçbir ihtiyaç diğerinden daha az önemli değildir. Keşke imkan olsa da hemen çözüme kavuşturabilsek. Ancak bir yerde okul ihtiyacı varsa, elbette ki bu tüm ihtiyaçların önündedir, önceliklidir ve ertelenemez. Tekirdağ ilimizdeki okul ihtiyaçlarını yatırım planlarına alarak bugün bu okulun temelinin atılmasına vesile olan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’  ifadelerine yer verdi.

Ergene’de projelerimiz devam ediyor

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ İlçemizin dört bir yanında proje çalışmalarımız devam ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ulaş’tan  başlayarak Saray ilçesine kadar uzanan güzergahın asfaltlama çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.   Bunun yanı sıra Ergene’de Taziye ve Aşevi Projemizin ihalesinin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.  Bugünde 11 ilçeye 11 okul projesiyle  temel atma töreniyle  gerçekleştirdiğimiz ve  önümüzdeki yılda  hizmete geçmesi planlanan Tekirdağ Büyükşehir İlkokulu’nun başta ilçemize mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum ’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimiyle temel atma töreni sona erdi.