Ergene’de Geleceğe Temel Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Ergene İlçesinin Yağmur Suyu  ve Kanalizasyon Suyu İnşaatının temeli düzenlenen geniş çaplı törenle atıldı.

Ergenedeki temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu belediye Başkanı Ünal Baysan, Teski Genel Müdürü Şafak Başa, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, Tekirdağ eski Belediye Bakanı Op. Dr. Adem Dalgıç, ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başa; “Başkana doğum günü hediyesi olsun istiyorum”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Çorlu Nusratiye Mahallesi kolektör inşaatı ile Ergene İlçesi Sağlık-Yeşiltepe ve Vakıflar Mahallelerimizin Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı projesi temel atma töreninin açılış konuşmasını TESKİ (Tekirdağ Su Kanalizasyon İşletmeleri) Genel Müdürü Şafak Başa gerçekleştirdi. Başa konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile basın mensuplarının gününü kutlayarak başlarken “Bugün aynı zamanda İdareciler günü. Bende 23 yıl kaymakamlık ve mülkiye müfettişliği yapmış bir arkadaşınız olarak Sayın Ergene Kaymakamımız Fatih Kızıltoprak`ın da idareciler gününü kutluyorum Yine 10 Ocak tarihi çok sevgili Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel`in de doğum günü. Yapılacak olan temel atma töreni kendisine güzel bir doğum günü hediyesi olsun istiyorum” dedi.

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa konuşmasının devamında açılışı gerçekleştirilen alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Başa; “Yıllardır özlemi çekilen bir hizmetin temel atma töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ergene İlçemiz Büyükşehir yasası ile kurulmuş yeni bir ilçemiz. TESKİ Genel Müdürlüğü `de aynı tarihte kuruldu ve yeni bir teşkilatımız. Dolayısı ile bugün Ergene`nin en büyük altyapı yatırımının temelini atmış olacağız, hem de TESKİ`nin Süleymanpaşa ilçe merkezinde temelini attığı Batı Atık Su Arıtma projesinden sonra ki hem alan itibari ile hem de maliyet itibari ile en büyük çalışmasının temelini atacağız. İhalesini yaptığımız işin adı Çorlu Nusratiye Mahallesi kolektör inşaatı ile Ergene İlçesi Sağlık-Yeşiltepe ve Vakıflar Mahallelerimizin Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı projesidir. Biz bu işin ihalesini yaz aylarında yapmıştık. Teknik sebeplerden dolayı ve özellikle DSİ`nin Çorlu`da yapacağı Kolektör ihalesi ve onun bu proje ile bütünleşmesi için ihale talepleri oldu. Vakıflar Mahallemizin de bu proje kapsamına alınması için başkanımız ve vatandaşların tarafından gelen talepler doğrultusunda yeniden ihaleye çıktık. Bu çerçeve de 100 Km uzunluğunda şebeke hattı ve bunların yanında parsel bazlı terfi merkezleri, terfi hatları yapılacaktır. Sözleşme bedelimiz Katma Değer Vergisi hariç 21 Milyon 917 bin 174 liradır. İşin süresi 730 gündür. Biraz daha teferruata girmek gerekirse çeşitli çaplarda 100 bin 107 metre atık su şebeke hattı, 7 bin 26 metre kolektör hattı, 2 adet terfi merkezi, 3 bin 225 metre terfi hattı ve 8 bin 589 metre yağmur suyu hattı ve bunlara bağlı olarak yer üstüne 400 adet yağmur suyu ızgarası döşeme çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

Ergene`ye İçme Suyu Müjdesi

Alt yapı ve Kanalizasyon projesinin iller bankası ile birlikte hazırlandığını ve finansının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Şafak Başa “Çalışmalar sonunda altyapı iyileşecek ve buradan toplanacak olan kanalizasyon terfi hatları ile beraber yapımı devam eden Çorlu İlçemizdeki DSİ`nin yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisine bağlanacak. Ergene ilçesine içme suyu ile ilgili müjdemiz olacak. Vatandaşlarımıza kesintisiz sağlıklı içme suyu sağlayamıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile proje çalışmalarımızı bitirdik ihale hazırlıklarımızı yaptık ve içme suyu temeli atmak için kısa sürede tekrar sizinle bir araya geleceğiz. Ergene ilçemiz altyapı anlamında çok büyük aşama kaydedecek. Bu süreç içerisinde zaman zaman yollar çamur olacak, sular kesilecek. Tüm vatandaşlarımızdan bu süre içerisinde anlayış bekliyoruz.

Bu büyük hizmetin buraya gelmesinde çok büyük katkıları olan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel`e, ihalelerin hazırlanmasında çok büyük emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yüksel “2016 yatırım yılımız olacak”

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa`nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2016 yılının Ergene açısından yatırımlarla dolu bir yıl olacağı müjdesini verirken “Bizler Ergene Belediyesi olarak projelerimiz üretmeye devam ediyoruz. 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında okul inşaatımız olacak. 2016 yatırım yılımız olacak. Aş evi ve taziye evi projemiz hazır. Herşey Ergene için. Bu alt yapı çalışmalarının ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesilmesiyle birlikte temel atma töreni sona erdi.

Başkan Yüksel`e Sürpriz Doğum Günü

Tören sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Örgütü tarafından doğum günü olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel`e sürpriz doğum günü partisi düzenlenerek pasta kesildi. Gençlik kolları üyelerinin ellerinde bulunan balonlar bir anda gökyüzüne bırakılırken üzerinde ki “İyi ki doğdun Rasim Başkanım” yazısı dikkatlerden kaçmadı.