Ergene’de Mevlana Celaleddin Rumi Anıldı

Mevlana’nın ölümünün 742. Yıl dönümü dolayısıyla Ergene Belediyesi tarafından Ulaş Hizmet Binası’nda Şeb-i Arus töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen tören programına Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve Ergene İlçe Müftüsü  Mehmet Bican ,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, Velimeşe Jandarma Karakol Komutanı Kd. Bşvç. Gültekin Köybaşı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmacı Serkan Aksarı sunumuyla solist Ufuk Akın’ın ve ekibinin tasavvuf müziğiyle birlikte   şiir eşliğinde Şeb-i Arus töreni gerçekleştirilirken, semazen gösterisi davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Anma programında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ 17 Aralık, Hz. Mevlana’nın sevgiye kavuştuğu gündür. Hz. Mevlana hazretleri; ‘ Kötü söyleme, kötü düşünme, kötü teşvik ve telkinde bulunma, ancak o zaman dünyadaki kötülüklerin sana gelmesinden kurtulursun’ diyen Başkan Yüksel ayrıca ‘ Biz bugün Mevlana’yı konuşuyorsak bu aslında 1207 ve 1273 yılında başlamış ve bitmiş bir hayat değil, hala devam eden ve 742. Yıl dönümünü andığımız ve kutladığımız hayattır.  Mevlana aslında bizim gönül sultanlarının içerisinde mutena  bir yeri olan, hayatımızın arkasını kodlayan önemli isimlerden birisidir. Medeniyetlere ya da sanat eserlerinde baktığımız zaman o medeniyetlerin arkasından görülmeyen ama ona fikrini veren, ruhunu üfleyen onun ideolojisini oluşturan fikirler vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlana Celaleddin Rumi’yi saygıyla anıyoruz’ ifadelerine yer verdi.

Hz. Mevlana’yı anma töreni adına düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği  plaket takdimiyle sona erdi.