Ergene’de Arı Üreticilerine 373 Arı Kovanı Dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Arı Üreticiliğini Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Ergenedeki 56 arı üreticisine  373 boş kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

Arı Kovanı Dağıtımına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçemizdeki 56 kursiyere Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından boş kovan dağıtımı gerçekleştirilirken, Tekirdağ’ın gelişimi ve değişimi adına hayata geçirilen Arı Üreticiliğini Geliştirme ve Polinasyon Projesi’nin Ergene’den katılım sağlamasından dolayı mutluyuz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın desteğiyle projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz’ dedi.

Tarımsal Daire Başkanı Hacı Arslan değişen ve gelişen belediyecilik anlayışımızla ilimizin tarımsal üretim yapısı Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da desteğiyle gelişmeye devam edecektir. Projemizin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Arı Kovanı Dağıtım programında Arı Üreticiliğini Geliştirme ve Polinasyon Projesinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesinden dolayı tarım ve hayvancılık alanında yeni projelerin hayata geçirileceğine vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ocak ayının sonuna kadar ihalesi tamamlanan ve onayı da gelen Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi’nde kanalizasyon- içme suyu çalışmalarının başlayacağı müjdesini verirken, asfaltlama ve okul projesinin hayata geçekleştirileceği bilgisini  kaydetti.

Program, Ergeneli Arı Üreticilerine  373 boş kovanının dağıtımıyla sona erdi.