Ergene Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı Yoğun İlgi Gördü

Ergene Belediyesi ve Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Hanımeli Doğal Ürünler  Pazarı Çorlu ve Ergene halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Orion AVM’de 4 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen Ergene Hanımeli Doğal Ürünler Pazarının  açılışı Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel,  Belediye Başkan Yardımcıları, Ergene ve Çorlu Kent Konseyi Üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Deliorman Müzik Grubu eşliğinde açılışı gerçekleştirilen Ergene Hanımeli Doğal Ürünler Pazarıyla, Ergeneli kadınların el emeği göz nuruyla ürettiği ürünler  4- 5 ve 6 Aralık tarihlerinde ORİON AVM’de satışa sunuldu.

Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı Projesinin hayata geçirilmesine ilişkin açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, İlçemiz genelinde 17 Mahallede gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde kadınlarımıza hayata geçirmek istediğimiz projelerden bahsettik. Projelere destek veren vatandaşlarımızla birlikte Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı Projesini hayata geçirdik ‘dedi.  Çevikelli projeye destek veren tüm kadınlara teşekkürlerini iletirken, Ergene sınırları içerisinde belirlenen bölgede  Hanımeli Doğal Ürünler Pazarının kurulacağını açıkladı.

Hanımeli Projesinin Temelleri Ergeneli Hanımlarımızla Atıldı

Ergeneli kadınların kendi ürettikleri ürünleri bu pazarda satarak gelir elde edebilecekleri bir Pazar oluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ev kadınlarımızın ürettikleri ürünlere Pazar imkanı sağlayarak aile bütçesine katkı sağlamasına vesile olduk.

Ergeneli kadınlarımızın yiyecekten giyime el emeğiyle yetiştirdikleri ürünlere kadar çok sayıda ürünü dört duvar arasında kalmaktan kurtarıp bir kazanç kapısı haline getirirken, kadınlarımızın sosyal alanda gelişimine olanak sağladık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz vatandaş odaklı hizmetlerimizden  birini gerçekleştirirken, asıl hedefimizde yine birlik ve beraberlik içerisinde dostlukların kurulduğu projenin  gelişimine bir kapı açabilmektir’ ifadelerine yer verdi.

Yüksel ayrıca ‘ Vatandaş odaklı çalışmalarımız devam ederken, Ergene Hanımeli Doğal Ürünler Projesi’nin ilgi görmesiyle birlikte daha geniş alanda ve daha geniş katılımla projenin devamlılığını sağlayacağız’ dedi.

Ergene Belediyesi ve  Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplarken vatandaşlar, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarını sürdüren ve projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden  başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli’ye ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Nihal İşbilen’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.