Ergene’de Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ergene’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmenliğini kabul edilişinin 87’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan öğretmenler günü kutlama programı, Ergene  Belediyesi Ulaş Kapalı Düğün Salonu’nda yapılan program ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem tarafından gerçekleştirildi. İlçe genelinde okullar arasında düzenlenen  24 Kasım Öğretmenler Günü konulu şiir, resim, kompozisyon ve spor dallarında  dereceye giren okul ve öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program devam etti. Programda Ergene Anadolu Lisesi tarafından öğretmen temalı kısa film gösterimi  yapıldı.

Öğretmenlerden oluşan müzik korosunun verdiği  konserin ardından öğretmenlik mesleğinin ilk yıllarını yaşayan ve bu süre içerisinde mesleğe hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlerin yemin  töreniyle kutlama  programı sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Ergene  Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum temsilcileri, meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.