Ergene Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygı ve Özlemle Andı

Cumhuriyetin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ebediyete intikalinin 77. Yıl dönümü dolayısıyla Ergene Belediye Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi.

Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binasında düzenlenen programa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim  Yüksel ve eşi Ayten Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka ve eşi Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy,  İlçe Jandarma Komutanı Erkan Çinar,  belediye başkan yardımcıları,   meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri,  okul müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk’e ait resimlerin yer aldığı serginin açılışının ardından  konuşmacı Hikmet Çavdaroğlu’nun katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yıl dönümü anma programı başladı.

Mustafa Kemal Atatürk Üstün Yeteneklere Sahipti

Atatürk bir liderde bulunması gereken  bütün niteliklere sahipti diyen Hikmet Çavdaroğlu ‘ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  yaptığı işin nereye varacağını memlekete ne gibi yarar sağlayacağını önceden kestirebilen, yalnız bugünü değil, gelecek kuşakları da düşünerek zaman, mekan, imkan faktörlerini en iyi biçimde değerlendirmekteydi’ dedi.

Çavdaroğlu ayrıca ‘ Türk milletine gösterdiği hedef demokrasi ve çağdaş uygarlıktı. Türkiye’yi demokrasi ruhu, ulusal irade egemenliği ve çağdaş uygarlık üzerine oturtmak istemiş ve bu uğurda hayatını mili mücadele yıllarını geçirmiştir’ ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet sevgisini  Atatürk aşkını konu alan şiirlerin okunduğu programda  katılımcılar Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar muhteşem sahne performansıyla unutulmayan eşsiz parçaları seyirciyle birlikte seslendiren Ergene Akustik Müzik  ve Deli Orman Türkü Grupları gecede doyumsuz birbirinden nadide eserleri seslendirilirken Atatürk’ün sevdiği parçalardan  Çökertme, Kırmızı Gülün Alı Var, Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa, Mendilimin Yeşili, İzmir Benim Van Benim eserleri Ergene Türk Sanat Müziği Korosu tarafından seslendirildi.

Atatürk’ün sevdiği oyun olan Zeybek’ten bir kesitin de sunulduğu program, plaket takdimiyle sona erdi.