Mustafa Kemal Atatürk Ergene’de Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. Yılında Ergene’de düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Marmaracık Mahallesi Atatürk Anıtında yapılan Atatürk’ü anma törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Binbaşı Yavuz Tezcan, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Yasin Göktepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri  katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan törende, 2 dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören programı sona erdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 77. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde konferans salonunda devam etti. 10 Kasım  Atatürk’ü Anma Programı çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Savunma Üsteğmen Ali Kemal Köleçoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Program, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Atatürk oratoryosunun ardından Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.